Από τον σταθμάρχη στον Πολάκη

από-τον-σταθμάρχη-στον-πολάκη-1195156

Μετά την τραγωδία των Τεμπών η κυβερνητική προπαγάνδα επικεντρώθηκε στη δαιμονοποίηση του μοιραίου σταθμάρχη προκειμένου να στραφεί στο πρόσωπό του ο κοινωνικός θυμός και, επομένως, να προστατευτεί ο πρωθυπουργός.

Με τη δημοσιοποίηση συνομιλιών του πριν και μετά το πολύνεκρο δυστύχημα έγινε προσπάθεια να φανεί ότι κυρίως εξαιτίας της δικής του ανευθυνότητας, ανικανότητας και τεμπελιάς φτάσαμε στη σιδηροδρομική τραγωδία.

Το αφήγημα που χτίστηκε είναι ότι το ανθρώπινο λάθος ήταν η βασική αιτία του φοβερού γεγονότος σε συνδυασμό με τα διαχρονικά προβλήματα του ΟΣΕ για τα οποία ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις.

Είκοσι μέρες μετά την επανάληψη των ίδιων και των ίδιων επιχειρημάτων, η φαντασία του κυβερνητικού προπαγανδιστικού μηχανισμού θα είχε εξαντληθεί. Και με αυτή την έννοια το θέμα Πολάκη ήρθε στην επικαιρότητα σαν μάνα εξ ουρανού για το Μέγαρο Μαξίμου.

Ξαφνικά, ο Παύλος Πολάκης έγινε σημαντικότερο πρόσωπο από τον σταθμάρχη. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τα έδωσαν όλα για να αναδείξουν την πολιτική σημασία της επιστροφής του βουλευτή Χανίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σαν να πρόκειται για το Νο 2 του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η προβολή της εξέλιξης σχετικά με την υποψηφιότητά του ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που αφορά την υποψηφιότητα του τέως υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή, για την οποία διαμαρτύρονται ακόμη και βουλευτές της ΝΔ.

Οι λόγοι είναι προφανείς: Ο Π. Πολάκης αποτελεί πρόσωπο-σύμβολο για το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που τον χρειάζεται για να επανασυσπειρωθεί διακηρύττοντας ότι στο σώμα του κατοικεί το πνεύμα του Αλ. Τσίπρα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πόσο θα κρατήσει η ενασχόληση των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ με τον Π. Πολάκη; Οσο μπορέσουν. Σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από τις αναρτήσεις του.

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook