Από την Πέμπτη χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

από-την-πέμπτη-χιλιάδες-ελεύθεροι-επα-1702047

«Μετά την κινητή και ακίνητη περιουσία των μικρομεσαίων, η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο ακόμα και την περίθαλψή τους επιδεικνύοντας μέγιστη αναλγησία», τονίζει ο Διονύσης Τεμπονέρας

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε ο συντονιστής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, καθώς χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω λήξης της προθεσμίας ρύθμισης ή εξόφλησης των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την υπηρεσιακή κυβέρνηση «να δώσει λύση και να προστατεύσει όπως οφείλει το δημόσιο αγαθό της υγείας των πολιτών».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Ιουνίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω λήξης της προθεσμίας ρύθμισης ή εξόφλησης των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ. Μετά την κινητή και ακίνητη περιουσία των μικρομεσαίων, η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο ακόμα και την περίθαλψή τους επιδεικνύοντας μέγιστη αναλγησία.

Εδώ και μήνες είχαμε προειδοποιήσει ότι επαγγελματίες και αγρότες πρέπει να πάρουν ανάσα, με μια νέα ρύθμιση οφειλών, με κούρεμα βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής, λύση που θα απαντούσε και στο θέμα της περίθαλψής τους. Εδώ και τώρα καλούμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει λύση και να προστατεύσει όπως οφείλει το δημόσιο αγαθό της υγείας των πολιτών».

«Οι ‘καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας’ που υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία, μεταφράζονται σε ανασφάλεια και άθλιες συνθήκες δουλειάς»

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε για τις εκλογικές του επιδόσεις στο Πέραμα, άλλος ένας εργάτης στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη έχανε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίζονταν σοβαρά. Οι «καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» που υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία, μεταφράζονται σε ανασφάλεια και άθλιες συνθήκες δουλειάς», τόνισε ο συντονιστής της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, με επανασύσταση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και συχνούς και τακτικούς ελέγχους, για να μπει τέλος στην εργασιακή ζούγκλα που φέρει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook