Απειλές και εκβιασμοί… Ιδιοκτήτης στα Χανιά εν μέσω κορονοϊού θέλει να πετάξει έξω από το σπίτι φοιτητή

απειλές-και-εκβιασμοί-ιδιοκτήτης-στ-958939

Σκηνές «απείρου κάλους» με ευθείες απειλές από τον σπιτονοικοκύρη του, καταγγέλλει ότι ζει ένας νεαρός φοιτητής ο οποίος λόγω κορονοϊού και απαγορεύσεων έχει παραμείνει «εγκλωβισμένος» στα Χανιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο φοιτητής στο zarpanews.gr, τις τελευταίες μέρες αναφέρει πως ζει ένα συνεχόμενο απειλητικό σκηνικό από μεριάς του ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο ο νεαρός διαμένει τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο ιδιοκτήτης σύμφωνα με τα λεγόμενα του νεαρού, νοικιάζει το οίκημα έχοντας δηλώσει ένα μικρότερο αντίτιμο στο μισθωτήριο από αυτό που καταβάλλεται πραγματικά από τον νοικάρη. Εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, παρόλο που ο νεαρός αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και θέματα υγείας, ο ιδιοκτήτης τον πιέζει για άμεση αποπληρωμή, εκφοβίζοντάς και απειλώντας τον παράλληλα, αν δεν το πραγματοποιήσει.

Μάλιστα, η μητέρα του 23χρονου φοιτητή ανησυχώντας για τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού της, αφού δεν κατάφερε να ηρεμήσει τον μαινόμενο ιδιοκτήτη, προχώρησε σε καταγγελία στις αστυνομικές αρχές, ενώ θα καταθέσει και αναφορά στην Εισαγγελία Χανίων.

Οι σοκαριστικοί διάλογοι και οι απειλές

Στην καταγγελία της η μητέρα του φοιτητή αναφέρει αναλυτικά το πως κινήθηκαν οι διαδικασίες για την πληρωμή του ενοικίου του σπιτιού, ενώ όσον αφορά στα όσα ζει ο γιος της τις τελευταίες μέρες αναφέρει στην καταγγελία της:

«Κατάφερα να μιλήσω με την σύζυγο-ιδιοκτήτρια. Μιλήσαμε για τα προβλήματα υγείας μου και για την πανδημία. Της εξήγησα ότι δεν αντέχω άλλο τον εκβιασμό του συζύγου της, που όχι μόνο απαιτεί μαύρα χρήματα, αλλά πιέζει και για περισσότερα μαύρα- εν μέσω της πανδημίας! Ως εκ τούτου, θα πληρώνω πλέον τα αναγραφόμενα στο συμβόλαιο 120 €, όταν μάλιστα αναμένεται και νομοθετική ρύθμιση για μείωση ενοικίου φοιτητών κατά 40%. Για τον μήνα Απρίλιο 2020, κατέθεσα 120 €.

Μόλις κλείσαμε, ο ιδιοκτήτης άρχισε τις απανωτές κλήσεις. Ούρλιαζε: -«Τι είναι αυτά, που μου λέει η γυναίκα μου; Με ρωτάς εμένα, πόσα πληρώνω το μήνα για την Εφορία; Σου χαρίζω και τα 120 ευρώ σου, αλλά το παιδί σου να μου αδειάσει το σπίτι σε δέκα μέρες!».

-«Μα υπάρχει συμβόλαιο μέχρι και Νοέμβριο. Και εσύ, δεν είσαι ο ιδιοκτήτης».

-«Άκου να σου πω, αν εσύ και το παιδί σου έχετε προβλήματα υγείας και προβλήματα οικονομικά, να μην νοικιάζατε τόσο μεγάλο σπίτι, να πηγαίνατε σε ένα μικρότερο ! Μου κρατάτε ολόκληρο σπίτι 40 τ.μ. Να φύγετε γρήγορα από το σπίτι μου!». (σημείωση: το σπίτι είναι 34 τ.μ.)

-«Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να με εκβιάζεις άλλο;».

-«Αφού μαζί σου δεν βρίσκω άκρη, θα πάω να βρω το παιδί σου. Θα τον παίρνω συνέχεια τηλέφωνο και θα του χτυπάω συνέχεια τα κουδούνια, μέχρι να φύγει. Δίπλα μένει η θεία μου, θα με ειδοποιεί όταν τον βλέπει»…

Και αυτό ακριβώς έκανε. Ειδοποίησε τον γιό μου να φύγει από το σπίτι, μέσα σε τρείς ημέρες (δηλαδή, να έχει φύγει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο!). Τον παίρνει συνέχεια τηλέφωνο, του χτυπάει συνέχεια το κουδούνι.

Εχθές, Μεγάλη Παρασκευή, η κατάσταση αγρίεψε. Ενοχλούσε συνέχεια. Καλέσαμε το Α.Τ. Χανίων- εγώ από εδώ, ο γιός μου από το σπίτι. Όταν  ο κύριος αυτός πήγε πάλι και χτυπούσε, καλέσαμε πάλι την Αστυνομία, αλλά  ο Αξιωματικός Υπηρεσίας έλειπε σε εξωτερικό περιστατικό. Καλέσαμε ( και οι δυο μας) στην Αστυνομική Διεύθυνση. Αναφέραμε τα γεγονότα και του τηλεφώνησαν. Δήλωσε ότι δεν ενοχλεί, αλλά μπορεί να μπαίνει στο σπίτι του και να ελέγχει…», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η μητέρα του 23χρονου.

Αυτό που επιζητούν οι παθόντες είναι να λήξουν οι απειλές και η «πολιορκία» του νεαρού φοιτητή και απευθύνουν έκκληση στις αρχές να επιτελέσουν τον σκοπό τους, να κρατούν ασφαλείς τους πολίτες τους.

zarpanews.gr

17 thoughts on “Απειλές και εκβιασμοί… Ιδιοκτήτης στα Χανιά εν μέσω κορονοϊού θέλει να πετάξει έξω από το σπίτι φοιτητή

  1. Η συνηθη τακτικη των μη κρητικων φοιτητων .διεκδικουν τα καλλυτερα σπιτια απαιτουν την οποιαδηποτε ανεση δεχονται μια συμφωνισ και με πρωτη ευκαιρια προφασιζομενοι ιοκογενειακα προβληματα κ υγειας ζητουν δικαιωση της πολιτειας στην επιλογη τους.επομενως οταν εχεςι ενα γαιδουρι να σε εκμεταλευεται τι κανεις? Προσπαθεις να το διωξεις με παντιους τροπους διοτι πλεον καταλαβες οτι δεν αξιζει να ασχολεισαι μαζι του. Μονο που αυτοι οι γαιδαροι μονο απι κλωτσιες καταλαβαινουν δυστυχως.καλη υπομονη και δυνσμη στον ιδιοκτητη

          1. το νησι σου? δεν ειναι δικο σου μεγαλε. και σιγουρα δεν ρωτησες τους υπολοιπους αν σε θελουν για αντικλητο!

  2. Η αλήθεια είναι στη μέση μάλλον….. Έχει γαϊδούρια ενοικιαστές αλλά έχει κ κάτι ιδιοκτήτες που επειδή κληρονόμησαν κάτι σαβούρες σπίτια από τον μπαμπάκα η την μαμάκα κ τα νοικιάζουν στο Θεό χωρίς συναισθηση τι νοικιάζουν νομίζουν ότι αποτελούν την αστική τάξη της χώρας…… Έλεος κοπελιά ας χαλαρώσετε ελαφρώς…..

  3. Δεν είναι πάντα οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι κακοί της υπόθεσης..Φταίνε στο ότι δέχονται να νοικιάσουν σε φοιτητές που ούτε ενοίκια καλά καλά δεν πληρώνουν και αφήνουν πίσω τους σπίτια αχούρια που θέλουν τα διπλά απο ότι εισέπραξε ο «κακός»ιδιοκτήτης για να το ξανακάνει σπίτι!

  4. Είναι απλό…Στην απόδειξη βάζεις το ακριβές ποσό…Όχι μαύρα γιατί εμείς εδώ έχουμε το λόγο τιμής που αλλού δεν το έχουν στον ίδιο βαθμό…Το οτι είναι ακριβά τα ενοίκια είναι σε όλους γνωστό. Η συμφωνία όμως αφορά και τους 2.

  5. Δηλαδη ο φοιτητης που θα δινει 120 ευρω νοικι ειναι ο αδικημενος και κανει καταγγελια; να δηλωνονται ολα στο συμβολαιο και οι επιβαρυνσεις να υπολογιζονται στο ενοικιο, οποιος δεν μπορει να ερθει φοιτητης να κατσει σπιτι του.

  6. Οι συμπεριφορά του ιδιοκτήτη είναι απαράδεκτη οκ. Αλλά η συμφωνία για το ενοίκιο ήταν αμοιβαία και είναι ανεξάρτητο από το αν είναι μαύρα η όχι. Θα έπρεπε να δηλώνονται όλα ναι. Αλλά και ο ενοικιαστής θα πρέπει να πληρώνει τα συμφωνημένα. Τα περι αρρώστιας και επικείμενης ρύθμισης κτλ σεβαστά αλλά η μη καταβολή των συμφωνημένων είναι αυθαίρετη.

  7. Ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να ξέρει ότι ο νόμος τον καλύπτει μέχρι του ποσού που είναι δηλωμένο στο συμβόλαιο και ότι πρέπει να περάσουν αρκετοί μήνες με απλήρωτα νοίκια για να μπορέσει να κάνει έξωση. Δυστυχώς ο νόμος προστατεύει τους μπαταχτσήδες. Για τον λόγο αυτό πάντα ζητάς περισσότερα χρήματα από όσα αξίζει το σπίτι για να καλύψεις τον κίνδυνο. Και φυσικά νοίκια μπροστά για την περίπτωση ζημιών. Και εννοείται ΟΛΟΙ οι λογαριασμοί στο όνομα του ενοικιαστή. Από την πλευρά του ενοικιαστή τώρα, πρεπει να μην νοικιάζει σπίτια που δεν μπορεί να πληρώνει, και φυσικά μακριά από περίεργους σπιτονοικοκύρηδες, ειδικά αν μένουν κοντά.

    1. Δηλαδη απο την μια οι σπιτονοικοκυρηδες να ζητανε περισσοτερα απο οσο αξιζουν τα σπιτια αλλα οι ενοικιαστες να μην νοικιαζουν αν δεν μπορουν να καλυψουν το νοικι. Λες και εχουν επιλογη σε μια πολη που 20 τετραγωνικα σπιτια νοικιαζονται για μισο μηνιατικο.

      1. Δεν είναι υποχρεωτικό να νοικιάσεις μεγάλο ή καινούριο σπίτι. Δεν είναι υποχρεωτικό καν να νοικιάσεις, υπάρχουν εστίες στο Πολυτεχνείο και του χρόνου θα τριπλασιαστεί η χωρητικότητά τους. Και τέλος, δεν είναι υποχρεωτικό καν να έρθεις για σπουδές στα Χανιά. Πάντοτε θεωρούσα ηλίθιο να σπουδάζει ο Χανιώτης στην Αθήνα, ο Αθηναίος στην Ξάνθη και ο Ξανθιώτης στα Χανιά, εφόσον στις πόλεις τους υπάρχει η ίδια ακριβώς σχολή. Έπρεπε να υπάρχουν κριτήρια εντοπιότητας.

  8. Αρχίσαμε. Από την μια οι κουτοπόνηροι 23χρονοι μπέμπηδες φοιτητές, οι κάθε βράδυ 20ρικάκι στα κουτούκια με το μπαγλαμαδάκι ή οι κάθε μέρα ντελίβερι κοντοσούβλι, με την κουτοπόνηρη μαμάκα που εν μέσω κρίσης ήταν άρρωστη δεν είχε να φάει αλλά έστειλε τον βουτυρομπεμπέ σε άλλη πόλη να φοιτήσει και από την άλλη ο κουτοπόνηρος ιδιοκτήτης, ο Έλληνας, ο οποίος δύναται να είναι πχ η γυναίκα του Υπ. Οικονομικών Βαρουφάκη που δεν ήξερε ότι έπρεπε να δηλώνει τα μισθώματα ή άλλος πολιτικός με τα 40 ακίνητα που δεν μπορεί κι αυτός ο ταλαίπωρος να τα δηλώνει όλα ή ένας φτωχός με ένα ακίνητο των 30 τετραγωνικών όπου το ένα ενοίκιο πάει στο ακέραιο σε ΕΝΦΙΑ και το άλλο ένα ή δύο ή και τρία σε απλήρωτες υποχρεώσεις του μισθωτή πχ ΔΕΥΑΧ, ΔΕΗ κοινόχρηστα κλπ. Το δικαστικά ξεχάστε το
    Ας κάνουν τέτοιες μαγγιές στο Εξωτερικό και ο ένας και ο άλλος. Για προσπάθησε μαμάκα κυρά μάρω πονήρω αλέπω να νοικιάσεις σπίτι στο Εξωτερικό, ερείπιο 100 χρονών, 800 ευρώ ενοίκιο και να μην έχεις εγγυητή ή εργοδότη εγγυητή. Να πληρώσεις έναντι 6μηνο ή 12μηνο 5 και 10 χιλιάρικα, μείνεις δεν μείνεις, φας δε φας.
    Ελληνάρες με κατάλοιπα των τουρκομεμέτηδων. Η πανδημία σας φταίει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook