«Απασφάλισε» η Παγώνη: «Θα βάλετε κανόνες στην ιατρική;»- Ένταση με αρνητή στον αέρα του Mega | Video

απασφάλισε-η-παγώνη-θα-βάλετε-κανό-1280422

Υψηλοί τόνοι καταγράφηκαν το πρωί της Παρασκευής στην «Κοινωνία Ώρα Mega» όταν η Ματίνα Παγώνη κλήθηκε ν’ απαντήσεις στις απόψεις ενός αρνητή του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών διέψευσε τα όσα άκουσε και τόνισε: «Αλλοίμονο αν ο καθένας λέει την άποψή του χωρίς να είναι γιατρός».

Αρχικά μίλησε ο κ. Αντώνης Πουλτουρτζίδης, κλινικός διαιτολόγος στο επάγγελμα, ο οποίος ανέλυσε τις ενστάσεις του. «Όταν ξεκίνησε η διαδικασία του κορονοϊού υπήρχε ο βομβαρδισμός των ανθρώπων για ατομική ευθύνη, εν μέσω βουλευτικής ασυλίας και ιατρικού ακαταδίωκτου, το οποίο δεν συνάδει με την όλη αυτή προσπάθεια που στήθηκε», είπε και πρόσθεσε: «Η κοινωνία μένει με τη σημαία του ιατρικού ακαταδίωκτου σε γιατρούς που εκφράζουν απόψεις για ιατρικές πράξεις. Αυτή τη στιγμή έχουν σκοτώσει, σαν λέξη, τα εμβόλια».

Έκανε λόγο πως τα εμβόλια όσο βρίσκονται σε στάδιο δοκιμής θα πρέπει να διατηρούν την κίτρινη κάρτα. «Οι δύο λέξεις που αυτή τη στιγμή φοβίζουν την κοινωνία είναι η κίτρινη κάρτα και το πιστοποιητικό αντισωμάτων, τα οποία πηγάζουν από το ιατρικό ακαταδίωκτο», δήλωσε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Ματίνα Παγώνη, η οποία του απάντησε: «Στην ιατρική δεν μιλάμε με προσωπικές απόψεις, αλλά με επιστημονικά δεδομένα. Όταν το εμβόλιο έχει περάσει στην τρίτη φάση που φαίνονται οι παρενέργειες, νομίζω ότι προσωπικές απόψεις δεν έχουν καμία σχέση. Όταν μιλάμε για φάρμακα δεν μιλάμε με γενικότητες. Αυτή τη στιγμή τα επιστημονικά δεδομένα, μελέτες εκατ. ανθρώπων και εμβολιασμοί εκατ. ανθρώπων είναι στα χέρια του καθενός. Όλα αυτά, οι γενικότητες χωρίς ειδικότητες δεν μπορούν να λέγονται».

«Το εμβόλιο έχει περάσει όλες τις φάσεις, έχει εγκριθεί, έχουμε στα χέρια μας όλες τις παρενέργειες και τι έχει συμβεί σε όλα τα όργανα σε ποσοστά και επιπλέον από τα χέρια μας έχει περάσει τόσος κόσμος με κορονοϊό, που η δική μου άποψη μετράει και όχι η δική σας που δεν είστε γιατρούς και δεν έχετε σχέση με αρρώστους. Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο φτάνουν σε ΜΕΘ, αλλά ένα 10% μετά ταλαιπωρούνται με προβλήματα και ακτινολογικά ευρήματα για μία ζωή», αντέκρουσε η κ. Παγώνη.

Για να πάρει ξανά τον λόγο ο κ. Πουλτουρτζίδης, τονίζοντας: «Με μάλωσε η κ. Παγώνη. Πιστέψτε με ότι αν αποδεχτώ, αν πειστώ, να κάνω το εμβόλιο, να είστε σίγουροι ότι θα το αποδεχτεί ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού. Θα εμβολιαστώ μπροστά στην κάμερα εφόσον κρατηθεί η «κίτρινη κάρτα» και μετά την ιατρική πράξη πιστοποιούνται τα αντισώματα έναντι του κορονοϊού. Αυτό το λέει η ιατρική. Αυτό συμβαίνει και με άλλα εμβόλια, όπως της ιλαράς».
Και σε εκείνο ακριβώς το σημείο ξέσπασε η Ματίνα Παγώνη, λέγοντας: «Θα βάλετε κανόνες στην ιατρική; Εδώ μιλάμε ιατρικά. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει. Κανόνες έχει η ιατρική η ίδια. Αλλοίμονο αν ο καθένας λέει την άποψή του χωρίς να είναι γιατρός».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook