Απαράδεκτα περιστατικά στο Νοσοκομείο Χανίων: Δεν πήγαινε καρδιολόγος να εξετάσει στα Επείγοντα

απαράδεκτα-περιστατικά-στο-νοσοκομε-780476
φωτογραφία αρχείου

Μια καταγγελία πολίτη προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία για το πως γίνεται η αξιολόγηση και διαχείριση των περιστατικών που δέχεται το Νοσοκομείο Χανίων, αφού μετά από μακρά, πολύωρη αναμονή δεν έλαβε ποτέ την απαραίτητη φροντίδα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Ε.Κ. στο zarpanews.gr (τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας), μετέβη στο τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου περί τις 11 το πρωί Παρασκευής μεταφέροντας τον ηλικιωμένο πατέρα της, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα με την καρδιά του, με έντονη δύσπνοια κατόπιν εντολής του ιδιώτη γιατρού του.

Αφού δέχτηκε την πρώτη φροντίδα ο ηλικιωμένος και μετά τις πρώτες εξετάσεις, τους μετέφεραν στο τμήμα βραχείας νοσηλείας μέχρις ότου κατέβει καρδιολόγος για να τον εξετάσει περαιτέρω.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην καταγγελία της, παρά την πολύωρη αναμονή τους στο σημείο και τις εκκλήσεις της ίδιας στον επιμελητή των ΤΕΠ για να έρθει καρδιολόγος και να εξετάσει τον ηλικιωμένο που ήταν σε άσχημη κατάσταση, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Σχεδόν 6 (!) ώρες μετά την πρώτη εξέταση, η γυναίκα πήρε την ευθύνη, υπέγραψε τα απαραίτητα χαρτιά και αποχώρησε από το Νοσοκομείο, με σκοπό την εισαγωγή του πατέρα της σε ιδιωτική κλινική για τη φροντίδα του.

Το ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση -για να προλάβουμε και τις πρώτες απαντήσεις- δεν είναι μόνο η ταχύτητα και ο χρόνος αναμονής, αφού η πρώτη αξιολόγηση και φροντίδα είχε γίνει. Δυστυχώς τέτοια περιστατικά δείχνουν το πόσο μεγάλα προβλήματα στελέχωσης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει και το Νοσοκομείο μας, καταντώντας τους γιατρούς και νοσηλευτές «δρομείς» εντός του.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Απαράδεκτα περιστατικά στο Νοσοκομείο Χανίων: Δεν πήγαινε καρδιολόγος να εξετάσει στα Επείγοντα

  1. Τραγικο . Μιλαμε για καρδιολογο. Η καρδια δεν περιμενει . 6 ωρες !!!!!!!
    Αν ο ανθρωπος παθαινε εμφραγμα ; ή ΑΝ ΕΝΑΣ ΠΙΟ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣ ΟΑΘΑΙΒΕ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ; ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ 6 ΩΡΕΣ ;;;;;;; . ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΕ ΜΗΝΥΣΗ ;;;;

    1. Μη δικην δικασεις αμφιν μυθος ακουσεις…Ο μεσος χρονος αναμονης ΜΕΤΑ την ληψη του αιματος ειναι το λιογοτερο 4 ωρες στα επειγοντα…Μηπως δεν το ηξερε αυτο;;;Μήπως μπορουν να κανουν κατι καλυτερο οι ανθρωποι και ΔΕΝ το κανουν;;;δεν νομιζω…Οι γιατροι και οι δασκαλοι νομιζω στην Ελλαδα της κακομοιριας κανουν το καλυτερο που μπορουν…Και το λεω εγω που πριν ενα μηνα εκατσα σε καρέκλα στα επειγοντα απο τις 6 το απογεμα μεχρι τις 2 το βραδυ…Μεχρι να βρεθει γιατρος να αναλαβει την ευθυνη να μου πει για την οξεια λεμφαδενιτιδα που ειχα…Εκανα υπομονη και τους ευχαριστω κιολας…Απλα θα ηθελα ν ακουσω και την απαντηση των γιατρων αν υπαρχει γιατι με το μυαλο του μεσου ελληνα δεν ξεσυνεριζομαι…Αν με πιανετε…(Γιατι αν ηταν πραγματικα επειγον δεν νομιζω οτι θα τους αφηνανε να φυγουν ουτε ΚΑΝ με δηλωση….Με ξαναπιάνετε;;;)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook