Απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκες φέρνει η μετάλλαξη Δέλτα

απαγόρευση-κυκλοφορίας-και-μάσκες-φέ-1225932

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ποσοστά των εμβολιασμένων σε 82 Δήμους είναι κάτω του 30%, ενώ σε 50 Δήμους τα ποσοστά πέφτουν κάτω από το 25%

Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν στην Επιτροπή και το Μαξίμου φαίνεται να είναι η επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά ακόμα και η επιστροφή της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Τοπική αυτοδιοίκηση, Εκκλησία και μέλη της κυβέρνησης ενώνουν δυνάμεις ώστε στοχευμένα, σε περιοχές με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, να πείσουν τους πολίτες πηγαίνοντας πόρτα-πόρτα!

Το iEidiseis μετέδωσε την είδηση αυτή από χθες το πρωί αλλά όσο περνούν οι ώρες γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένη…

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ποσοστά των εμβολιασμένων σε 82 Δήμους είναι κάτω του 30%, ενώ σε 50 Δήμους τα ποσοστά πέφτουν κάτω από το 25%. Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στους Δήμους Σερρών και Ροδόπης, όπου οι εμβολιασμένοι δεν ξεπερνούν το 10% του πληθυσμού! Στους 82 Δήμους θα εφαρμοστεί άμεσα το σχέδιο «Πειθώ», με την ενεργοποίηση των τοπικών παραγόντων και της Εκκλησίας. Παράλληλα, περιοδείες ξεκινά και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος συναντήθηκε χθες και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για να …συντονίσουν τις ενέργειες τους.

Το πρόγραμμα «Πειθώ» περιλαμβάνει ενημέρωση πόρτα-πόρτα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να ανατραπεί η κατάσταση και να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμένων πριν οι μεταλλάξεις Δέλτα, Λάμδα κι ό,τι άλλο μάς περιμένει το προσεχές φθινόπωρο, απειλήσει την ελευθερία κινήσεων, εργασίας και ψυχαγωγίας. Η ενημέρωση των πολιτών που διστάζουν να εμβολιαστούν θα γίνει στοχευμένα, είτε από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, είτε από τους ιερείς, σε περίπτωση που οι λόγοι της άρνησης του εμβολιασμού είναι θρησκευτικοί. Η τοπική αυτοδιοίκηση θα έχει στη διάθεσή τη, τις κινητές μονάδες εμβολιασμών. Έτσι, όταν εντοπίζονται πολίτες που είναι θετικοί στο να εμβολιαστούν αλλά δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε εμβολιαστικό κέντρο, θα προχωρά η στοχευμένη παρουσία των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ.

Εν τω μεταξύ, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν στην Επιτροπή και το Μαξίμου φαίνεται να είναι η επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά ακόμα και η επιστροφή της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας ή τουλάχιστον της κυκλοφορίας χωρίς κάποιο χρονικό όριο. Επιπλέον, χθες έγινε λόγος και για ένα πιθανό σενάριο απαγόρευσης της μουσικής σε μπαρ και καφέ, όπως ίσχυε μέχρι και πριν λίγο καιρό με σκοπό να μην σηκώνονται οι θαμώνες από τα τραπέζια.

Νωρίτερα, η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας μίλησε χθες για νέα «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και το ενδεχόμενο να έρθουν νέα μέτρα καθώς και για τον εμβολιασμό των εφήβων. «Μας έχει ταρακουνήσει, όμως είναι η πραγματικότητα. Δεν νομίζω ότι σύμβουλός μας πρέπει να είναι ο πανικός. Ο ιός είναι πολύ έξυπνος, ο ιός είναι εδώ. Με το που πήραμε μία ανάσα κι αρχίσαμε να χαλαρώνουμε, ο ιός μας υπενθύμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει… Έχουμε αυτό πισωγύρισμα, το οποίο μας χτυπάει το καμπανάκι ότι πρέπει να ξανασκεφτούμε τη συμπεριφορά μας, και για εμάς και για τους γύρω μας. Άνθρωποι νέοι ταλαιπωρούνται, αλλά ένας άνθρωπος 48 ετών μπορεί να διασωληνωθεί. Όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας μπροστά στην απειλή και πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει», δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όσο για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους δήλωσε ότι η Επιτροπή συνιστά να φοράμε την μάσκα όταν παρατηρούμε συνωστισμό. «Το συζητήσαμε εκτενέστερα και είπαμε ότι δεν συνιστούμε να βγει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. Συνιστούμε να παραμείνει η μάσκα, γιατί η πανδημία είναι εδώ. Μπορούμε να βγάλουμε την μάσκα όταν δεν υπάρχει συνωστισμός» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη εμφάνισή του χθες το απόγευμα στην ΕΡΤ μόνο με καθήμενους πελάτες θα λειτουργούν από αύριο Πέμπτη, 8 Ιουλίου, οι χώροι διασκέδασης ενώ ιδιαίτερα αυστηρές θα είναι οι ποινές για τους ιδιοκτήτες που δεν θα τηρούν τα μέτρα στους οποίους θα επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας από την πρώτη παράβαση.

Πηγή: ieidiseis.gr

2 thoughts on “Απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκες φέρνει η μετάλλαξη Δέλτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook