Απαγωγή 140 παιδιών στη Νιγηρία – Θέλουν να τα ανταλλάξουν με λύτρα

Ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν σε έναν κοιτώνα, στην Πολιτεία Καντούνα της Νιγηρίας και άρπαξαν ομήρους 140 μαθητές, πιθανότατα για να τους ανταλλάξουν με λύτρα.

Συνολικά 165 μαθητές λυκείου κοιμούνταν στον κοιτώνα του σχολείου Μπέθελ, στην κοινότητα Τσικούν, όταν οι ένοπλοι «σκαρφάλωσαν στα κιγκλιδώματα για να διεισδύσουν» στο κτίριο, ανέφερε ένας καθηγητής, ο Εμάνουελ Πολ.

Οι δράστες πήραν μαζί τους 140 παιδιά, αλλά τα 25 κατάφεραν να διαφύγουν. «Όλα δείχνουν ότι έφτασαν εδώ με τα πόδια», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Αυτή είναι η τρίτη επίθεση που σημειώνεται στην Καντούνα, σε ισάριθμες ημέρες. Την Κυριακή, απήχθησαν τουλάχιστον οκτώ εργαζόμενοι από ένα νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ τοπικές πηγές έκαναν λόγο για 15 απαχθέντες, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο νοσηλεύτριες μαζί με τα μωρά τους.

Το βράδυ της Κυριακής, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε γειτονικές κοινότητες, ανέφερε ο Σάμιουελ Αρούαν, ο αρμόδιος για θέματα ασφαλείας της τοπικής κυβέρνησης.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους εξελίσσονται σε μάστιγα τους τελευταίους μήνες, στη βόρεια Νιγηρία.

Οι δράστες, που οι αρχές τούς αποκαλούν συνήθως «ληστές», τρομοκρατούν τον πληθυσμό, επιτίθενται σε χωριά, κλέβουν τα ζώα και αρπάζουν ομήρους, ζητώντας λύτρα.

Δρουν κυρίως από βάσεις στη ζούγκλα του Ρούγκου, που εκτείνεται στις Πολιτείες Ζαμφάρα, Κατσίνα και Καντούνα, αλλά και στον γειτονικό Νίγηρα.

Από τον Δεκέμβριο έχουν απαχθεί περισσότερα από 1.000 παιδιά, έφηβοι και σπουδαστές και ορισμένοι παραμένουν ακόμη στα χέρια των απαγωγέων τους.

Γυναίκες της περιοχής, μητέρες μαθητών, έχουν μπλοκάρει το δρόμο κοντά στο σχολείο, ζητώντας από τις αρχές να φέρουν πίσω τα παιδιά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟκτώ μύθοι για το μακιγιάζ και την φροντίδα του δέρματος που πρέπει να καταρριφθούν
Επόμενο άρθροΟ καιρός στην Κρήτη σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ