Αντώνης Ροκάκης: Ιερή υποχρέωση των τραπεζών να «βάλουν πλάτη» για τις επιχειρήσεις

αντώνης-ροκάκης-ιερή-υποχρέωση-των-τρ-937666

«Αυτή την στιγμή είναι ιερή υποχρέωση των τραπεζών να βάλουν πλάτη για τις επιχειρήσεις και να γίνουν πιο ελαστικές », τόνισε ο Αντώνης Ροκάκης, ο οποίος βρέθηκε στο στούντιο του SUPER FM 89.6 στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά, το πρωί της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ συμπλήρωσε οτι οι τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια άντλησαν χρήματα από το κράτος και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, τώρα όμως είναι η ώρα να βοηθήσουν, να δώσουν οξυγόνο στις επιχειρήσεις, αφού μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη, με τα μικρά εμπορικά καταστήματα να έχουν τεράστιο πρόβλημα, όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες:

Μιλώντας για τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του στην οικονομία, ξεκαθάρισε οτι τα μέτρα δεν είναι αυτό ακριβώς που θα ήθελαν οι επιχειρηματίες της χώρας, όμως έδειξε να κατανοεί οτι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να είναι προετοιμασμένη για όλο αυτό το «ολοκαύτωμα», ενώ χαρακτήρισε λάθος τον τρόπο της κυβέρνησης σχετικά με την στήριξη και τους ΚΑΔ, αφού πιο πρακτικός θα ήταν ένας οριζόντιος τρόπος.

Ακόμη, μίλησε για τις δράσεις του ΕΒΕΧ εν μέσω καραντίνας:

«Ως επιμελητήριο, καθημερινά στέλναμε επιστολές, με αρκετά πράγματα να υλοποιούνται. Η πίεση ήταν μεγάλη, όμως οι παρεμβάσεις μας κάθε άλλο παρά για το θεαθήναι ήταν. Δεν γινόταν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας, όμως τα περισσότερα γίνονται.»

Όσον αφορά τα δάνεια του ΤΕΠΙΧ, σχολίασε οτι ήταν πολύ μικρό το πρώτο ποσό, άλλη μία αστοχία της κυβέρνησης:

«Οι όροι ήταν αυστηροί και αρκετοί επιχειρηματίες δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο μέτρο. Είμασταν και είμαστε σε περίοδο πολέμου, οπότε πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα πιο ανοικτά. Δεν γίνεται να βάζουμε όρους για να βοηθήσουμε τους «τραυματίες» επιχειρηματίες. Πρέπει να ανοίξει η κάνουλα και να δοθούν χρήματα χωρίς όρους. Πάλι μπάχαλο, επίσης, με την επιστρεπτέα προκαταβολή. Δεν φτάνουν τα χρήματα. Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι οργανωμένες και έτοιμες και τραβάνε τα μεγάλα κονδύλια, έτσι δεν είναι διαθέσιμα για τους μικρότερους.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook