Αντιπρόεδρος τοπικής οργάνωσης και στέλεχος της ΝΔ ο άνδρας που κατήγγειλε η Μπεκατώρου

αντιπρόεδρος-τοπικής-οργάνωσης-και-σ-1165230

Μέλος της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος τοπικής οργάνωσης του κόμματος στην Ανατολική Αττική είναι ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο οποίος φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά την Χρυσή Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, όπως η ίδια κατήγγειλε – Ακαριαία αντίδραση ΝΔ, αναστέλεται κάθε ιδιότητά του μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η καταγγελία της Χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου η οποία φέρεται να κατήγγειλε τον Αριστείδη Αδαμόπουλο ως τον άνθρωπο που την κακοποίησε σεξουαλικά.

Εκτός από αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος, ο Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι παλιό γνωστό μέλος της ΝΔ και αντιπρόεδρος τοπικής οργάνωσης του κόμματος στην Ανατολική Αττική.

Η ΝΔ ανακοίνωσε την αναστολή της ιδιότητάς του μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή καθώς και άλλες πρώην αθλήτριες πήραν τη δύναμη να καταγγείλουν τη σεξουαλική παρενόχληση που έχουν δεχτεί.

Τι είπαν Τσίπρας – Μητσοτάκης

Στην καταγγελία της Σοφίας Μπετατώρου αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας «Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο. Κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα. Και κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της προόδου στον τόπο μας».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε με μήνυμά του στα social media: «Η έμφυλη βία έχει τα θεμέλιά της στην αντιστροφή της ευθύνης και στη σιωπή του θύματος. Η γυναίκα από θύμα, μετατρέπεται σε κατηγορούμενη. Όταν μία γυναίκα μιλάει είναι σπουδαίο. Σπάμε τη σιωπή», ενώ χρησιμοποίησε και το hashtag #ΣΟΦΙΑΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Φώφη Γεννηματά εκφράζει τη συμπαράστασή της στη Σοφία Μπεκατώρου. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι η Σοφία Μπεκατώρου μας έκανε περήφανους ως Ολυμπιονίκης και με τη στάση της και την την καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίησή της, επιβεβαίωσε ότι οι πρωταθλητές έχουν, πάνω απ’ όλα, δύναμη ψυχής.

Εγραψε στο μήνυμά της: «Η Sofia Bekatorou μας έκανε περήφανους ως Ολυμπιονίκης. Με την στάση της και την καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίησή της, επιβεβαίωσε ότι οι πρωταθλητές έχουν, πάνω απ’ όλα, δύναμη ψυχής. Η Σοφία με τη θαρραλέα στάση της πέτυχε να δώσει δύναμη και φωνή και σε άλλα κορίτσια που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις και φοβούνται να μιλήσουν ή το συντηρητικό περιβάλλον τις κάνει να αμφιβάλλουν ακόμα και για το αν όσα βιώνουν είναι αληθινά. Κακοποίηση δεν είναι μόνο η προσφυγή στη σωματική βία από τον δράστη. Είναι η προσφυγή σε μεθόδους χειραγώγησης, η χρήση της εξουσίας που συχνά έχει ο δράστης επί του θύματός του.

Σοφία σ’ ευχαριστούμε που με το θάρρος σου, δείχνεις πως αξίζει να μιλάμε. Αξίζει να μιλάμε, όταν και όποτε βρούμε το κουράγιο να το κάνουμε. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει τα όριά μας. Όταν μια γυναίκα, ένας άνθρωπος, λέει «όχι» σημαίνει όχι. Αξίζει να μιλάμε για να γνωρίζει κάθε δράστης ότι δεν θα μείνει ατιμώρητος. Για να κάνει πίσω την επόμενη φορά. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη. Άντρες και γυναίκες σχηματίζουμε μια αλυσίδα προστασίας και αλληλεγγύης. Η Σοφία Μπεκατώρου κόπιασε κι αγωνίστηκε, όχι μόνο στις θάλασσες, μα και για το καλό της κοινωνίας με την γενναία μαρτυρία της.

Σε ό,τι αφορά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, με την αμφισβήτηση όσων είπε η κ. Μπεκατώρου, αναπαράγει το στερεότυπο. Απαράδεκτο, ντροπή».

Η απάντηση Αδαμόπουλου στις καταγγελίες για την κακοποίηση

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο άνθρωπος που φέρεται να κατονομάζει η Σοφία Μπεκατώρου για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης το 1998, απάντησε λακωνικά στην καταγγελία της για κακοποίηση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο sports3.gr, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας απάντησε: «Ναι, πριν από λίγο έμαθα κι εγώ για το δημοσίευμα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Θα μιλήσω πρώτα με το δικηγόρο μου», είπε.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την αναστολή της κομματικής ιδιότητας

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook