Ανατροπή στο διπλό έγκλημα στο Σφηνάρι: Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αθώωση των δύο δολοφόνων

ανατροπή-στο-διπλό-έγκλημα-στο-σφηνάρ-1485224

Πίσω στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά στέλνει ο Άρειος Πάγος την υπόθεση της άγριας δολοφονίας των δύο ηλικιωμένων μέσα στο σπίτι τους, στο Σφηνάρι Κισάμου, το 2015 με κίνητρο τη ληστεία. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκανε την Δευτέρα δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής για αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Εφετείου που τον Φεβρουάριο του 2020 είχε αποφασίσει την απαλλαγή των δύο δραστών ανατρέποντας πλήρως την πρωτόδικη απόφαση που τους καταδίκαζε σε διπλά ισόβια (ΕΔΩ)

Το έγκλημα

Το διπλό φονικό συνέβη τον Φεβρουάριο του 2015 και εξιχνιάστηκε περίπου 11 μήνες αργότερα και ως δράστες είχαν συλληφθεί τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο γιος του ηλικιωμένου (ΕΔΩ)

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις δράστες εκείνο το απόγευμα είχαν μεταβεί με το αυτοκίνητο του 49χρονου στο σπίτι των ηλικιωμένων, με σκοπό τη ληστεία. Στην σπίτι μπήκαν ο 49χρονος και ο 34χρονος, ενώ ο 47χρονος γιος του θύματος, παρέμεινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Για να εξαναγκάσουν τους ηλικιωμένους να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων, τους κατάφεραν χτυπήματα με ξύλο και αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους. Ακολούθως, χωρίς να εντοπίσουν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν ενώ για να αποκρύψουν τα ίχνη τους πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική περιοχή.

Οι δύο κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί, είχαν αρχικά ομολογήσει το έγκλημα. Ωστόσο, ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, είχαν υποστηρίξει πως δεν έχουν μνήμες από την ημέρα εκείνη, πως ουδέποτε έχουν μεταβεί στην περιοχή και επικαλέστηκαν χρόνια προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά.

Ισόβια και μετά αθώωση 

Σε πρώτο βαθμό, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου έκρινε ομόφωνα ενόχους για την δολοφονία του ηλικιωμένου ζευγαριού στο Σφηνάρι,  τους δύο βασικούς κατηγορουμένους στους οποίους επέβαλε δις ισόβια και τέσσερα χρόνια κάθειρξης για την απόπειρα ληστείας. Ο τρίτος κατηγορούμενος και γιος του ηλικιωμένου άνδρα από πρώτο του γάμο, κρίθηκε “αθώος” για την απλή συνέργεια στη δολοφονία. Του επεβλήθη όμως ποινή τεσσάρων ετών για συνέργεια στην απόπειρα ληστείας.

Ωστόσο, η υπόθεση οδηγήθηκε σε ολική ανατροπή δύο χρόνια αργότερα, όταν το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο. Η αθώωση των δύο προέκυψε κατά πλειοψηφία (6-1) κι ενώ οι δύο άνδρες είχαν περάσει τα τελευταία χρόνια στη φυλακή, με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στην «πλάτη».

zarpanews.gr

One thought on “Ανατροπή στο διπλό έγκλημα στο Σφηνάρι: Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αθώωση των δύο δολοφόνων

  1. Ο/Η Οι πολιτικοί που ψηφίζετε τα τελευταία 45 χρόνια είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί σας ! Και από Τούρκους και από Γερμανούς ! λέει:

    Ψηφίζετε και διατηρείτε τους εχθρούς των Ελλήνων για κυβέρνηση τα τελευταία 45 χρόνια γιαυτο όσοι σκοτώνουν Έλληνες είναι αθώοι πάντα η μερικά χρόνια μέσα και μετά ελεύθεροι. Οταν όμως ο Έλληνας αντιστέκεται στον φονιά του και τον τραυματίζει η τον σκοτώνει είναι τελειωμένος από τα δικαστήρια των εχθρών του που δυστυχώς αυτός ψηφίζει για εξουσία, ενώ σε όλο τον κόσμο η αυτοάμυνα είναι δικαίωμα και δεν πας ούτε για κατάθεση στην αστυνομία ! Καλλα τα καταφέρατε ……..σαΐνια ! Ότι ψηφίσατε έχετε ! Ούτε οι Τούρκοι ούτε οι Γερμανοί δεν είχαν καταστρέψει τόσο πολύ τον Έλληνα και την Ελλάδα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook