Χανιά | Τρεις συλλήψεις για τη διπλή δολοφονία στο Σφηνάρι – Ανάμεσά τους και ο γιος του θύματος

χανιά-τρεις-συλλήψεις-για-τη-διπλή-δολ-322995

Συνελήφθησαν τελικά αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, τρία άτομα για τη δολοφονία του ηλικιωμένου ζευγαριού στο Σφηνάρι που είχε συγκλονίσει  την Κίσσαμο, πέρυσι τον Φεβρουάριου.

Πρόκειται για δύο άτομα 49 και 34 ετών ενώ ανάμεσά στους συλληφθέντες είναι και ο γιος του ηλικιωμένου θύματος που είχε αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο. Θυμίζουμε πως οι έρευνες των Αρχών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zarpanews.gr είχαν στραφεί από την αρχή στο οικογενειακό περιβάλλον, καθώς, αφενός στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, αφετέρου το σκηνικό του εγκλήματος «έδειχνε» πως κίνητρο ήταν η ληστεία και πως οι δράστες πίστευαν πως μέσα υπήρχαν χρήματα.

Τελικά, μετά από ενδεκάμηνη έρευνα οι Αρχές προχώρησαν σε έλεγχο σε ιδιωτικούς τους χώρους χθες το βράδυ και συνέλαβαν τους τρεις υπόπτους στο πλαίσιο του αυτοφώρου για άλλα αδικήματα, πταίσματα που αφορούσαν ναρκωτικά και κατοχή απομίμησης όπλων για τα οποία ορίστηκε τακτική δικάσιμος στο μονομελές πλημμελειοδικείο όπου παρουσιάστηκαν το μεσημέρι.

Απόψε κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο και αναμένεται εντός 48 ωρών να οδηγηθούν στην Ανακρίτρια για την απολογία τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανιών, ο 49χρονος έπεισε τον 47χρονο (γιό του 78χρονου) να τον πληροφορήσει, σχετικά με τη φύλαξη μεγάλου χρηματικού ποσού, που είχε στην οικία του ο 78χρονος, ύστερα από αναλήψεις που είχε πραγματοποιήσει σε προγενέστερο χρόνο από Τραπεζικά Καταστήματα.

Από την πρόοδο της διενεργηθείσας προανάκρισης προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, το απόγευμα της 15.02.2015 μετέβησαν με όχημα, ιδιοκτησίας του 49χρονου, στην οικία των ηλικιωμένων, με σκοπό τη ληστεία. Στην οικία εισήλθαν ο 49χρονος και ο 34χρονος, ενώ ο 47χρονος παρέμεινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Για να εξαναγκάσουν τους ηλικιωμένους να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων, τους κατάφεραν χτυπήματα με ξύλο και αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι), με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τους. Ακολούθως, χωρίς να εντοπίσουν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν ενώ για να αποκρύψουν τα ίχνη τους πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική περιοχή.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν απομίμηση όπλου (replica) και ναρκωτικά δισκία.

Επιπλέον σε βάρος του 49χρονου και του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων και στη συνέχεια εκδόθηκαν εντάλματα συλλήψεως από την κ. Ανακρίτρια Χανίων σε βάρος τους, τα οποία εκτελέστηκαν άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Τρεις συλλήψεις για τη διπλή δολοφονία στο Σφηνάρι – Ανάμεσά τους και ο γιος του θύματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook