Αναστολή πλειστηριασμών και οικονομική στήριξη των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

αναστολή-πλειστηριασμών-και-οικονομ-1096358

Προαναγγελία για οικονομική ενίσχυση των αδύναμων τα Χριστούγεννα αλλά και ρύθμιση για αναστολή πλειστηριασμών έκανε στην τριτολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για την πανδημία του κορονοϊού

Επιπρόσθετα, σχολιάζοντας την πρόταση του κ.Τσίπρα για οικονομική στήριξη των πιο αδύναμων νοικοκυριών, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα.

Το πόσα χρήματα θα δώσουμε, το πού θα το δώσουμε, το πώς θα τα δώσουμε, είναι κάτι που θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο. Από τη στιγμή όμως που προφανώς η ταμειακή δυνατότητα υπάρχει και αναγνωρίζουμε εμείς ότι υπάρχουν νοικοκυριά, που μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να έχουν μείνει έξω από το πλαίσιο προστασίας το οποίο έχουμε θεσπίσει ή που χρειάζονται μία ειδική στήριξη, η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα με απτή στήριξη, κοντά στους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν περισσότερη ανάγκη».

Απαντώντας στην πρόταση για πάγωμα των πλειστηριασμών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό θα γίνει με σχετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες μέρες. «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει άδικο όταν λέει υπάρχουν νοικοκυριά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τεχνολογική υποδομή αν υπάρχει πάνω από ένα παιδί ή εργαζόμενος γονέας. Έχει δίκιο σε αυτό που λέει. Έχουν διατεθεί 40.000 λαπτοπ και θα φτάσουμε 90.000 Φλεβάρη του 2021 και θα ζητήσω, από το υπουργείο παιδείας να επιταχυνθεί αν είναι εφικτό», τόνισε.

One thought on “Αναστολή πλειστηριασμών και οικονομική στήριξη των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

  1. Προς γνώση σας ο δικαστής Samuel Alito μόλις ανακοίνωσε τα κάτωθι μετά από προσφυγή του καθολικού επισκόπου στον Άρειο Πάγο για το λοκνταουν για το οποίο θα βγάλουν απόφαση : Ο ιός έφερε ένα καινούργιο μοντέλο διακυβέρνησης αυτό της διακυβέρνηση μέσω ειδικών, ( Rule by experts ) και και οι δικαστικές διαμάχες για τις απαγορεύσεις λόγω ιού έφερε στη επιφάνεια την άνοδο της τάσης περιορισμού των ατομικών δικαιωμάτων που είναι αντισυνταγματική και παράνομη.
    Ποτέ πριν δεν είχαμε δει έντονες αυταρχικές διατάξεις με τον περιορισμό των δικαιωμάτων του ατόμου σε τέτοιο ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ και ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ όσο αυτές που είδαμε στο μεγαλύτερο διάστημα του 2020 !
    Ο ιός μετατράπηκε αθέλητα σε ένα αληθινό τεστ δημοκρατίας και Συντάγματος και έφερε στην επιφάνεια αυταρχικές τάσεις με πρωτόγνωρες απαγορεύσεις και περιορισμού των ατομικών δικαιωμάτων. Αυτό είναι σεισμός γιατί μόλις βγει η απόφαση εκατομμύρια αμερικανοί θα κάνουν μύνηση και θα ζητάνε αποζημιώσεις για τις οικονομικές ζημιές που υπέστησαν από παράνομα αντισυνταγματικά λοκνταουν. Το φώναζα από την αρχή, δεν έχουν δικαίωμα να μας κλείσουν μέσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook