Αναστολή… δύο ταχυτήτων στο Νοσοκομείο Χανίων – Έχουν πιστοποιητικό νόσησης αλλά δεν τους έχουν επαναφέρει

αναστολή-δύο-ταχυτήτων-στο-νοσοκομε-1278197

Στις αρχές Απριλίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει το πλαίσιο γύρω από τα πιστοποιητικά νόσησης για τους ανεμβολίαστους και τους έδωσε ισχύ έξι μηνών από την πρώτη φορά που κάποιος νοσεί.

Αυτό σήμανε πρακτικά την παράταση των πιστοποιητικών νόσησης για όσους είχαν ασθενήσει από covid-19 εντός του τελευταίου εξαμήνου, ενώ υπήρξαν και κάποιοι πολίτες των οποίων τα πιστοποιητικά νόσησης είχαν προλάβει να λήξουν, αλλά με τη νέα ΚΥΑ παρατάθηκαν.

Σε αυτή την τελευταία κατηγορία εμπίπτουν και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων, οι οποίοι είχαν επανέλθει από αναστολή, στη συνέχεια το πιστοποιητικό νόσησής τους έληξε, ξαναβγήκαν σε αναστολή, έπειτα το πιστοποιητικό νόσησης παρατάθηκε με την τελευταία κυβερνητική απόφαση και είναι τώρα ενεργό, αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων δεν τους έχει επαναφέρει σε υπηρεσία.

Τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις που αφορούν διοικητικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζόμενοι έχουν απευθύνει έγγραφο ερώτημα προς το ίδρυμα για το αν σκοπεύει να άρει την αναστολή τους, καθώς έχουν ξανά σε ισχύ πιστοποιητικό νόσησης.

Οι υπάλληλοι αυτοί είχαν τεθεί ξανά σε αναστολή στα τέλη Φεβρουαρίου και τις αρχές Μαρτίου, ενώ τα πρώτα έγγραφα ερωτήματά τους απεστάλησαν στις αρχές Απριλίου, όταν η κυβέρνηση έδωσε την παράταση.

Ωστόσο, καμία απάντηση δεν έχουν λάβει, ενώ έχουν περάσει πια δύο εβδομάδες μετά την κυβερνητική απόφαση. Μάλιστα, τα ερωτήματά τους έχουν παραπεμφθεί στη νομική σύμβουλο του νοσοκομείου, πράγμα από το οποίο συνάγεται πως η διοίκηση δεν ήταν σε θέση να απαντήσει τί ακριβώς πρέπει να γίνει.

Δημιουργείται το ερώτημα, για ποιον λόγο αντιμετωπίζονται διαφορετικά εργαζόμενοι, των οποίων το πιστοποιητικό δεν πρόλαβε να λήξει και παρατάθηκε, από εκείνους που το πιστοποιητικό έληξε, αλλά επίσης στη συνέχεια παρατάθηκε. Οι πρώτοι επανήλθαν στην εργασία τους και παραμένουν, ενώ οι δεύτεροι όχι.

Από τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση έχει δώσει το δικαίωμα σε όσους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ασθενήσουν να επανέλθουν σε υπηρεσία για όσο διαρκεί το πιστοποιητικό, δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται αναστολή δύο ταχυτήτων για γραφειοκρατικούς λόγους. Άλλωστε, από τη στιγμή που θεσμοθετήθηκε συγκεκριμένη διάρκεια έξι μηνών, ο πολίτης έχει το δικαίωμα να επωφελείται από όλα όσα απορρέουν από την κατοχή του πιστοποιητικού για όλη τη διάρκεια της ισχύος του, χωρίς εξαιρέσεις.

zarpanews.gr

One thought on “Αναστολή… δύο ταχυτήτων στο Νοσοκομείο Χανίων – Έχουν πιστοποιητικό νόσησης αλλά δεν τους έχουν επαναφέρει

  1. Συγνωμη αλλα ΓΙΑΤΙ να τους επαναφερουν ; Μονοι τους επελεξαν την απομακρυνση τους. Εξαλλου…… αφου οπως δηλωνουν κολλησαν με κορωνοιο , σημαινει οτι αποδεχονται την υπαρξη του , αρα, για ποιο λογο εξακολουθουν να μην εμβολιαζονται ; Και μαλιστα τωρα που εχουν ερθει καινουριου τυπου εμβολια ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook