Aλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ ετοιμάζει η FIFA

aλλαγή-στον-κανονισμό-του-οφσάιντ-ετοι-663416

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ αποκάλυψε πως υπάρχει σκέψη να αλλάξει ο κανονισμός του οφσάιντ, το οποίο σημαίνει τεράστια αλλαγή και στον τρόπο που παίζεται το ποδόσφαιρο!

Μία τεράστια αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ ετοιμάζει η FIFA όπως αποκάλυψε ο Διευθυντής Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Αλσατός πρώην τεχνικός της Άρσεναλ υποστηρίζει ότι ακυρώνονται υπερβολικά πολλά γκολ με τα σημερινά δεδομένα και το VAR, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση για τροποποίηση του κανονισμού.

Σύμφωνα με τους «Times» οι άνθρωποι της FIFA αναμένεται να καταθέσουν την πρόταση αλλαγής του κανονισμού του οφσάιντ στο προσεχές Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB), που είναι προγραμματισμένο για τις 29 Φεβρουαρίου.

Με βάση τις διαρροές που έχουν γίνει, ο νέος κανονισμός θα θεωρεί έναν παίκτη σε κανονική θέση, έστω και αν ένα από τα μέρη του σώματός του που μπορούν να σκοράρουν (κεφάλι, σώμα, πόδια) καλύπτεται από τον αμυνόμενο.

Μέχρι τώρα ισχύει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ο σκόρερ θα πρέπει να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον αντίπαλο αμυνόμενο. Εάν προκριθεί αυτή η πρόταση, δίχως να χρειαστεί δοκιμαστική περίοδος, θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουνίου 2020, δηλαδή 12 ημέρες πριν από την έναρξη του Euro, στο οποίο και θα γίνει για πρώτη φορά χρήση του νέου κανονισμού.

Πηγή: sportime.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook