Αλέξης Τσίπρας: Η ΝΔ έχει πρόγραμμα απάτη – Ο Πνευματικός φανέρωσε το πραγματικό τους σχέδιο για την Υγεία | Video

αλέξης-τσίπρας-η-νδ-έχει-πρόγραμμα-απά-1709234

Ο σκοπός της ΝΔ είναι να μετατρέψει το χώρο της υγείας σε ένα πεδίο κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι μάσκες έπεσαν» είπε αναφορικά με το κρυφό σχέδιο της ΝΔ για τον τομέα της υγείας ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα, κατηγορώντας την παράταξη του Κυράκου Μητσοτάκη ότι αδιαφορεί για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε όχι μόνο για τους τρεις θανάτους που προκλήθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων, αλλά και στις εξωφρενικές δηλώσεις του στελέχους της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού που έκανε λόγο για διαλογή ασθενών «λόγω κόστους».

«Αυτή είναι η κρυφή ατζέντα της ΝΔ για τη δημόσια υγεία» είπε, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή είχε εξαγγέλλει την σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας.

«Τι διαφορετικό είπε ο κ. Πνευματικός; Ότι το κράτος δεν γίνεται να δαπανά λεφτά την δημόσια υγεία επειδή είναι ακριβή» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως αυτή η δήλωση δεν ήταν «ατυχής» ούτε «η κακιά στιγμή» αλλά φανέρωσε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ, που δεν είναι άλλη από το να μετατρέψει το χώρο της υγείας σε ένα πεδίο κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ανέφερε μάλιστα πως χρειάστηκαν 24 ολόκληρες ώρες εώς ότου βγει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και αφού είχαν γίνει ήδη δύο παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, έχει φτάσει στο σημείο να κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιωτικής δαπάνης σε σχέση με την υπόλοιπη Εύρωπη, ενώ αναφέρθηκε «στα πεπραγμένα» της ΝΔ τα τελευταία τέσσερα χρόνια: Πάνω από 300 προσλήψεις διασωστών έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό τη μέγγενη των μνημονίων, ενώ επί ημερών ΝΔ αποχώρησαν 560 χωρίς να γίνει ούτε μια πρόσληψη. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής υπήρχαν 84 ασθενοφόρα, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο 52 ανάφερε ενδεικτικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν είχαν κανένα δημοσιονομικό περιορισμό όπως εμείς. Δεν τους έφταναν τα χρήματα;» διερωτήθηκε, επισημαίνοντας πως «δεν τους ενδιαφέρει η δημόσια υγεία» παρά να μετατραπεί σε ένα ακόμα εμπόρευμα κερδοσκοπίας και συμφερόντων, την ίδια δηλαδή στρατηγική που εφαρμόζει -όπως είπε- η ΝΔ και για άλλα αγαθά όπως η ενέργεια, η παιδεία και το νερό.

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι μια απάτη

Αναφερόμενος στα προεκλογικά προγράμματα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για πρόγραμμα-απάτη της ΝΔ, σημειώνοντας πως

Στρατηγική για να κρύψει την ουσία του προεκλογικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την τακτική της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα περί «υπερκοστολόγησης», σημειώνοντας πως όταν ο κ. Μητσοτάκης προσκλήθηκε από τον ίδιο ώστε να κοστολογηθούν τα δύο προγράμματα, αυτο της ΝΔ και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, «το έβαλε στα πόδια».

«Γιατί το έβαλε στα πόδια; Γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ είναι μια απάτη» είπε, υπενθυμίζοντας πως στο πρόγραμμα που κατέθεσε πριν από λίγους μήνες η ΝΔ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν περιλαμβάνει τίποτε από τα μέτρα που έχει εξαγγείλει.

«Ξέρετε, ποια από τα μέτρα έχουν εγγραφεί στο μεσοπρόθεσμο; Μόνο ένα. Καμία από τις εξαγγελίες του δεν έχει εγγραφεί στο μεσοπρόθεσμο. Το προγραμματικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν προβλέπει ούτε παροχές, ούτε μειώσεις φόρων, ούτε αυξήσεις μισθών. Προβλέπει διάλυση του ΕΣΥ, του κοινωνικού κράτους, μεγαλύτερη ακρίβεια και λεηλασία εισοδήματος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook