Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: Για το κακό μας χάλι, δε φταίει μόνο η βροχή

αλέξανδρος-μαρκογιαννάκης-για-το-κακ-840243

Ανακοίνωση για τη νέα κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη και τις καταστροφές που προκάλεσε, δημοσίευσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και στην οποία αναφέρει:

«Από νωρίς το πρωί, ολόκληρη η Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου αντιμετωπίζει κατολισθήσεις, υπερχειλίσεις γεφυρών και δρόμων και πλήθος άλλων προβλημάτων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αρχικά στην Βιάννο όπου τα ορμητικά νερά του ποταμιού παρέσυραν οχήματα ενώ υπήρξαν μεγάλες καταπτώσεις βράχων και φερτών υλικών τόσο στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο.

Στη συνέχεια στο δρόμο από Βούτες προς ΠΑΓΝΗ στο Δήμο Ηρακλείου μέρος του δρόμου βούλιαξε. Συγκεκριμένα 5 χιλιόμετρα πριν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, υπήρξε τεράστια καθίζηση του οδοστρώματος και εντέλει υποχώρησή του.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης σχολιάζει:

«Για το κακό μας χάλι δε φταίει μόνο η βροχή. Το πρόβλημα εντοπίζεται στους δρόμους, που κατασκευάζονται με λάθος κλίσεις, χωρίς φρεάτια, με ασφαλτικά κακής ποιότητας…Στους δρόμους που πλημμυρίζουν, ενώ δε θα έπρεπε…Στα έργα υποδομής που δεν ξεκίνησαν ποτέ…στις βελτιώσεις και συντηρήσεις γεφυρών που δεν έγιναν. Τώρα με λύπη μου μαθαίνω πως κινδυνεύει και η γέφυρα του Μύρτου, ένα μνημείο πάνω από 100 χρόνων της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης. Τι θα γίνει επιτέλους; Η σημερινή Κυβέρνηση και η νυν διοίκηση της Περιφέρειας Κρήτης θα μείνουν στην ιστορία για την παροιμιώδη ανικανότητα και ολιγωρία τους μπροστά στις εκτεταμένες καταστροφές, τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σε σημαντικά έργα υποδομής και τόσα άλλα καίρια ζητήματα που κρατούν πίσω τον τόπο μας».

zarpanews.gr

One thought on “Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: Για το κακό μας χάλι, δε φταίει μόνο η βροχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook