Άκης Σκέρτσος: Αδιάφορο αν γνώριζε ο Μητσοτάκης τη μελέτη – Είναι ήσσονος σημασίας | Video

άκης-σκέρτσος-αδιάφορο-αν-γνώριζε-ο-μη-1266270
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Συνεχίστηκε και στη Βουλή η μεθοδική προσπάθεια του Μαξίμου να αποδομήσει τον επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Σωτήρη Τσιόδρα, που δημοσιοποιώντας την μελέτη-βόμβα για την αυξημένη θνησιμότητα στις ΜΕΘ ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας το 2020, διέψευσε στην πράξη τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ως εντατικολόγος από το βήμα της Βουλής απαξίωνε την εντατική θεραπεία υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένη θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, θεωρούμενος στην πράξη «άτυπος υπουργός Υγείας» και ο στενότερος συνεργάτης Μητσοτάκη στο Μαξίμου, προχώρησε σε υποτίμηση της μελέτης Τσιόδρα (πιθανώς όπως στο παρελθόν υποτιμούσε το σύστημα Υγείας, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να είναι πολυτελές»), δήλωσε στη Βουλή ότι πρόκειται για ήσσονος σημασίας υπόθεση.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι «έχει γίνει πολύ μεγάλος θόρυβος για μια μελέτη που δεν κομίζει κάτι καινούργιο, η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για αυτά τα θέματα, έχει λάβει πρωτοβουλίες, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πολιτικές που ενισχύουν το σύστημα Υγείας και προσπαθούν να θεραπεύσουν ακριβώς αυτά τα προβλήματα. Ποια προβλήματα εντοπίζει η μελέτη;

Ότι όταν έχει μεγαλύτερο φόρτο το σύστημα Υγείας, τότε είναι δυσκολότερο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και δεύτερον ότι υπάρχουν ανισότητες σε περιφερειακό επίπεδο, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Και τα δύο ζητήματα έχουν τεθεί στο υψηλότερο επίπεδο πολύ πριν την εκπόνηση της μελέτης, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και έχουν απαντηθεί από το υπουργείο Υγείας (σ.τ.σ. ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε σε υπουργείο Παιδείας)».

Αμέσως μετά ωστόσο αποκάλυψε μόνος του την προσπάθεια να αποφύγει το Μαξίμου το πολιτικό κόστος από τις αποκαλύψεις. Αφενός υποστήριξε ότι στην κυβέρνηση δεν γνώριζαν την μελέτη και αφετέρου δήλωσε ότι η κυβέρνηση μελετά όλες τις σχετικές μελέτες!

«Το αν γνωρίζαμε ή όχι την μελέτη είναι αδιάφορο. Δεν την γνωρίζαμε … καθημερινά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις, στατιστικά στοιχεία, τα μελετάει όλα, τα αξιολογεί όλα. Μην προσπαθείτε να διογκώσετε ένα ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας», υποστήριξε ο κ. Σκέρτσος.

Τα παραπάνω σίγουρα δεν θα μετριάσουν την οργή του επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Τσιόδρα, που ήδη εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος για την αντίστοιχη προσπάθεια υποτίμησης από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, ειδικά επειδή είναι και η ίδια γιατρός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook