Αισιοδοξία παρά την κρίση του κορονοϊού για την Τράπεζα Χανίων – Αύξηση 45% στις καταθέσεις το 2019

αισιοδοξία-παρά-την-κρίση-του-κορονοϊ-1118481

Μπορεί το 2020 να είναι δύσκολη χρονιά για την πλειοψηφία των κλάδων ανά τη χώρα, όμως η δυναμική του 2019 δίνει σε πολλούς, όπως αποτυπώνει το παράδειγμα της Τράπεζα Χανίων, την δυνατότητα να χαμογελούν ακόμα.

Αυτή ήταν η εικόνα κατά την ετήσια γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε εξ αναβολής το πρωί της Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ, χωρίς πολύ κόσμο, λόγω των μέτρων προστασίας για την πανδημία.

Το 2019 μόνο θετική εξέλιξη επιφύλασσε στην τράπεζα, αφού, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος, Μιχάλης Μαρακάκης, αύξηση 45% παρουσιάζεται στις καταθέσεις (μόλις 6% ο μέσος όρος πανελληνίως) με τα ταμειακά διαθέσιμα να είναι πλέον πάνω από 370 εκ. ευρώ.

Όσο για τις προβλέψεις σε έτος πανδημίας και κρίσης ο Μιχάλης Μαρακάκης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος. Μίλησε για κορυφαία διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η οποία δίνει και σήμα για το μέλλον. Έκανε λόγο για ξεχωριστή χρονιά που νοικοκύρεψε τα πράγματα με τη χώρα σε ανάπτυξη, ενώ το τραπεζικό σύστημα απόκτησε την αξιοπιστία που χρειάζεται:

«Ήταν μία ξεχωριστή χρονιά (το 2019) για την τράπεζά μας, αφού ο τουρισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ η τράπεζα νοικοκύρεψε τα κεφάλαια και τη ρευστότητα. Δεν κρύβω την ανησυχία μου, όμως για το 2020, που δεν ήταν καλή χρονιά λόγω του κορονοϊού, κάτι που γυρνάει πίσω την παγκόσμια οικονομία.

Εκείνο που διαπιστώσαμε οτι υπήρξε πρωτόγνωρη αλλαγή στην Ευρώπη, με σημαντικά τα μέτρα όμως να έχουν παρθεί, και τα οποία θα είναι μοχλός για την τοπική οικονομία.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook