Αισιόδοξα τα μηνύματα από την παρουσίαση της Περιφέρειας Κρήτης στην τουριστική έκθεση Matka στο Ελσίνκι

Με τη βεβαιότητα ότι η Κρήτη θα αποτελέσει και φέτος έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς για τους Φιλανδούς, επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης από την τουριστική έκθεση Matka, που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, από τις 17/1/2019 έως και τις 20/1/2019 και στην οποία η Περιφέρεια συμμετείχε στο Περίπτερο του ΕΟΤ.

Η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπήθηκε στην Έκθεση από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Κώτσογλου, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων, κ. Μανόλη Βολικάκη, το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων, κ. Μανόλη Φουντουλάκη και την συνεργάτιδά μας, διπλωματούχο ξεναγό, κ. Βασιλική Κατσαντώνη.

Η τουριστική μας πρόταση, η οποία αφορά στις φυσικές καλλονές, στα μνημεία πολιτισμού, στον γαστρονομικό πολιτισμό, στις διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού και στις άριστες σύγχρονες υποδομές του νησιού μας, παρουσιάστηκε στους περίπου 65.000 επισκέπτες της Έκθεσης, οι οποίοι την δέχθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μεταξύ τους, αρκετοί επιχειρηματίες και τουριστικοί παράγοντες, με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την φετινή τουριστική περίοδο.

Για τα συμπεράσματα από τη συμμετοχή μας στη συγκεκριμένη έκθεση ο Αντιπεριφερειάρχης, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Κώτσογλου, ο οποίος εκπροσώπησε μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες την Περιφέρεια Κρήτης, στην Φιλανδία, δήλωσε τα εξής:

«Η Σκανδιναβική αγορά έχει ίσως μεγαλύτερη αξία, ακόμα κι από αυτήν που της αποδίδουμε ειδικά στα Χανιά και γενικά στην Κρήτη. Για να γίνει αυτό κατανοητό, ας αναφέρουμε ότι οι αφίξεις των Σκανδιναβών στο Αεροδρόμιο των Χανίων έφτασαν το 50% του συνόλου (2017), ιστορικά δε είχαν φτάσει έως το 72% το 2010!* Με ποσοστό 7% στο σύνολο των επισκεπτών, και αύξηση 20%, η Φιλανδική αγορά είναι πάντα ένας από τους μεγάλους στόχους των Χανίων.

Παραδοσιακά, η Π.Ε. Χανίων μέσα από το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κρήτης, υποστηρίζει την έκθεση ΜΑΤΚΑ, στο Ελσίνκι και το ίδιο έκανε και φέτος, μια σαιζόν, όπου η Ελλάδα θα πρέπει ν’ ανταγωνιστεί τα γειτονικά παράλια αλλά και νέες ανερχόμενες αγορές όπως το Μαυροβούνιο, η Κροατία, η Βόρεια Αφρική. Το έκανε με ιδιαίτερη επιτυχία και επισκεψιμότητα, με εξαιρετικό κέρασμα από παραδοσιακά Κρητικά Προϊόντα αλλά και Τουριστική κατάρτιση και επαγγελματισμό, δίνοντας μια ακόμα φορά, αίσθηση υπεροχής ή ότι περιμένουμε μια ακόμα «γεμάτη» χρονιά από τη Φιλανδική και τη Σκανδιναβική αγορά.»

Από όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, η Κρήτη είχε ιδιαίτερη ζήτηση και μάλιστα με σημαντική διαφορά. Η χρονική περίοδος που πραγματοποιείται η έκθεση της Φιλανδίας, το μήνα Ιανουάριο, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να προμηθευτούν το ενημερωτικό υλικό, ώστε να επιλέξουν τον προορισμό των καλοκαιρινών τους διακοπών. Αρκετοί από τους επισκέπτες που επισκέφθηκαν το περίπτερό μας είχαν ήδη αποφασίσει σε μεγάλο βαθμό ότι θέλουν να επισκεφθούν το νησί μας και η παρουσία μας σε συνδυασμό με την προβολή του υλικού επιβεβαίωσε την ορθότητα της επιλογή τους. Η διάχυτη αίσθηση ήταν πως το νησί μας αποτελεί έναν θαυμάσιο προορισμό που συνδυάζει ξεχωριστές εμπειρίες και ασφάλεια.

Η προσέλευση επισκεπτών στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ήταν μεγάλη. Παρατηρήθηκε επίσης, όπως και στη Νορβηγία, έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών της ηλιακής ομάδας 50+ που γνωρίζουν και επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί μας, ζητώντας πληροφορίες για τις φυσικές ομορφιές του και τον περιπατητικό τουρισμό. Ακόμη και αυτοί που έχουν έρθει ήδη στο νησί, εξέφρασαν την επιθυμία να επαναλάβουν το ταξίδι και ζητούσαν πρόσθετες πληροφορίες.

Το περίπτερό μας επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, ο Αν. Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας κ. Παύλος Μούρμας και ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Φιλανδία, κ. Γεώργιος Αϋφαντής.

Επίσης το περίπτερό μας επισκέφθηκαν ο Χανιώτης επιχειρηματίας, κ. Μανόλης Παρασκάκης και η εκπρόσωπος Χανιώτικης επιχείρησης, κ. Δέσποινα Βουτετάκη, που συμμετείχαν ιδιωτικά στην έκθεση.

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ