«Άγρια ζωή και άνθρωπος»: Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων στο δημοτικό σχολείο Θεοδωροπούλου | Photos

άγρια-ζωή-και-άνθρωπος-ο-φιλοζωικός-1392829

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στα σχολεία από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων, «Η προστασία των ζώων, Χανιά».

Τις προηγούμενες μέρες ο Σύλλογος επισκέφτηκε το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων Θεοδωροπούλου και συγκεκριμένα τα δύο τμήματα της Γ’ τάξης, μετά από πρόσκληση των δασκάλων των δύο τμημάτων. Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτονται το σχολείο και μάλιστα τα δύο αυτά τμήματα. Την προηγούμενη φορά μίλησαν για τον εθελοντισμό.

Αυτή τη φορά κλήθηκαν, ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας άγριας ζωής, να μιλήσουν με τα παιδιά για την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον των ζώων, για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ανθρώπινη παρέμβαση και επιπλέον παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας «Άγρια Ζωή και Άνθρωπος».

Στο ένα τμήμα παρουσιάστηκε η ενότητα «Ζωολογικοί κήποι και ενυδρεία» όπου συζητήσαν για την αιχμάλωτη άγρια ζωή και για το αν είναι σωστό ή όχι να κρατάμε αιχμάλωτα ζώα, για την εκπαίδευση ή τη διασκέδασή μας. Στο άλλο τμήμα παρουσιάστηκαν οι υποενότητες «Ας γνωρίσουμε το λύκο» και «Φίδια: Τα παρεξηγημένα είδη» όπου μιλήσαν για τα χαρακτηριστικά τους, τον οικότοπό τους και τους κινδύνους που διατρέχουν.

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με όρεξη και η συζήτηση μαζί τους είχε ενδιαφέρον, όπως ανέφερε ο Φιλοζωικός Σύλλογος, μιας και τα παιδιά είναι ήδη ενημερωμένα από τους εκπαιδευτικούς τους για τις απειλές της άγριας ζωής, τα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της ακαταλόγιστης ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων ευχαριστεί τις δασκάλες για την πρόσκληση και έδωσε τα συγχαρητήριά του για το ενδιαφέρον τους να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά την ευαισθητοποίηση προς την άγρια ζωή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook