Αγώνας δρόμου για να βρεθούν ζωντανά τα ζώα που αγνοούνται | Photos

Ελπίδες ότι θα βρεθούν ζωντανά πολλά ζώα καθώς υπάρχει πρόσβαση σε περιοχές που μέχρι χθες ήταν αποκλεισμένες

Μη κερδοσκοπικοί φιλοζωικοί οργανισμοί και ομάδες εθελοντών έχουν ριχτεί για δεύτερη μέρα στη μάχη για τον εντοπισμό όλο και περισσότερων ζώων στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, καθώς πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες τους, που εξακολουθούν να τα αναζητούν.

Ήδη πολλοί είναι αυτοί που τα έχουν αναγνωρίσει μέσα από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media και σπεύδουν να τα παραλάβουν από τους κτηνιατρικούς σταθμούς του μηχανισμού, που στήθηκε από την πρώτη κιόλας ώρα για παροχή πρώτων βοηθειών και καταγραφή.

Όπως αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dog’s Voice μόνο χθες παρά τις συνεχείς αναζωπυρώσεις βρέθηκαν 30 ζώα, καθώς και 8 επιπλέον γάτες που νοσηλεύονται με εγκαύματα.

Όλα σε πρώτη φάση μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρικούς σταθμούς της ΕΔΚΕ και του Αλεξάνδρου Προκοπίου προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Πολλά από τα ζώα μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς φιλοξενίες ενώ άλλα πιο τυχερά κατάφεραν να επανενωθούν με τους ιδιοκτήτες τους.

Σημαντικό είναι επίσης πως πάνω από 794 άτομα έχουν συμπληρώσει τη φόρμα φιλοξενίας ζώων σε δικούς τους χώρους με τα μέλη του οργανισμού να ελέγχουν συνεχώς την καταλληλότητα τους ώστε να μεταφερθούν εκεί ζώα.

Γίνεται προσπάθεια να βρεθούν ζωντανά ολοένα και περισσότερα ζώα
Σήμερα σύμφωνα με την ανακοίνωση αναμένεται να βρεθούν περισσότερα ζώα, καθώς θα υπάρχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε περιοχές που μέχρι χθες ήταν αποκλεισμένες εξαιτίας των εκατοντάδων προβλημάτων που άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

Μάχη συνεχίζουν να δίνουν και οι ιδιοκτήτες των ιππικών ομίλων της περιοχής και κυρίως του ιππικού ομίλου βορείων προαστίων που καταστράφηκε από την φωτιά, που αναζητά τις τελευταίες ώρες ένα καφέ άλογο την Ρίτα και ένα μεσαίο πόνυ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνοδεύεται με τις φωτογραφίες των όμορφων ζώων, τα τετράποδα είτε έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και βρίσκονται ελεύθερα στα βασιλικά κτήματα, είτε έχουν μπερδευτεί ανάμεσα με εκείνα που φιλοξενούνται ήδη στον ιππικό όμιλο στο Μαρκόπουλο.

Πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣτην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Επόμενο άρθροΚολιοί στο φούρνο με ντοματίνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ