Αγώνα για τα δικαιώματά τους υπόσχεται νέα πρωτοβουλία αναπληρωτών και ωρομισθίων στα Χανιά

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στα Χανιά, καθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δημιούργησαν πρωτοβουλία που θα αναδείξει τα προβλήματά τους και θα αγωνιστεί για τα δικαιώματά τους:

“Συγκροτούμε και εδώ στο νομό Χανίων την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων & Ελαστικά Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του νομού.

Αυτή την περίοδο πρέπει να δώσουμε μια μαχητική απάντηση στην επίθεση της Κυβέρνησης στα εργασιακά μας δικαιώματα, στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, στα νέα μέτρα που φέρνει σε περίοδο πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει κλείσει τα σχολεία, και έχει αφήσει στη μοίρα τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού και το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων!

Οι αναπληρωτές πρέπει να δώσουμε μια μαζική απάντηση σε όλα αυτά, που από την αρχή της χρονιάς έχει ρίξει στις πλάτες μας ακόμα περισσότερα βάρη. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη θέσπιση των τρίμηνων συμβάσεων που ελαστικοποιούν περαιτέρω τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα εμπόδια στις άδειες των αναπληρωτών και στις μετακινήσεις τους, την αντιμετώπισή μας ως εκπαιδευτικούς μπαλαντέρ ή εργαζόμενους για όλες τις δουλειές, το πάγωμα των προσλήψεων με αφορμή την πανδημία, γεγονός που έχει οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία.

Ταυτόχρονα υπόσχονται ελάχιστους μόνιμους διορισμούς σε σχέση με τις ανάγκες των σχολείων και τον αριθμό που ήδη δουλεύουμε ως αναπληρωτές φέτος(πάνω από 42.000).

Εδώ και τώρα διεκδικούμε:

· Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και διασφάλιση της ομαλής δια ζώσης διδασκαλίας.
· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.
· Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών. Καμία αυθαιρεσία της Διοίκησης σε βάρος τους.
· Επίταξη του ιδιωτικού τομέα και μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας όλου του λαού.
· Κανένας σχεδιασμός της Κυβέρνησης σε βάρος των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας να μην περάσει!!

Για όλους αυτούς του λόγους σας καλούμε στην διαδικτυακή μας σύσκεψη την Τρίτη 8/12 και ώρα 20:00.

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Χανίων
Για συμμετοχή επικοινωνήστε μαζί μας στο email της Πρωτοβουλίας:
[email protected]

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ