Αγνοούμενα αγόρια βρέθηκαν ζωντανά στο δάσος του Αμαζονίου μετά από ένα μήνα

αγνοούμενα-αγόρια-βρέθηκαν-ζωντανά-σ-1402427

Αίσιο τέλος είχε η ιστορία δύο αδερφών από τη Βραζιλία, οι οποίοι χάθηκαν στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στις 18 Φεβρουαρίου.

Ο 7χρονος Glauco και ο 9χρονος Ferreira έφυγαν από το σπίτι τους στο καταφύγιο άγριας ζωής «Lago Capanã» της Βραζιλίας, προκειμένου να θαυμάσουν τα εξωτικά πτηνά.

Όταν οι ώρες πέρασαν και τα αγόρια δεν είχαν επιστρέψει στο σπίτι τους, οι αρχές ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες στο δάσος του Αμαζονίου, οι οποίες και έληξαν στις 26 Φεβρουαρίου, με τα αγόρια να θεωρούνται νεκρά.

Μια μεγάλη ομάδα περίπου 250 ατόμων δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειες και συνέχισε την αναζήτηση, χωρίς όμως να καταφέρουν να εντοπίσουν τα δύο αδέρφια.

Ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης, ένας ξυλοκόπος βρήκε τα παιδιά, αφότου άκουσε τις φωνές τους, περίπου 6,5 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους.

Τα αγόρια ήταν ζωντανά, αλλά σε άθλια κατάσταση, ενώ υπέφεραν από υποσιτισμό, αφυδάτωση και διάφορους τραυματισμούς.

Γρήγορα, τα δύο αδέρφια διακομίσθηκαν στο κοντινό νοσοκομείο στο οποίο τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Την επόμενη ημέρα έγινε η μεταφορά τους σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο της τοπικής πρωτεύουσας Manaus, όπου και θα παραμείνουν έως ότου αποκατασταθεί η υγεία τους.

«Όταν είδα τα παιδιά μου τρελάθηκα», είπε ο πατέρας των δύο αγοριών σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Οι Glauco και Ferreira τριγυρνούσαν στο τεράστιο δάσος επί τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες, προσπαθώντας να βρουν το δρόμο για το σπίτι τους, χωρίς πρόσβαση σε καθαρό νερό και φαγητό.

 

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook