Αγκινάρες γεμιστές με τυρί και μπέικον

αγκινάρες-γεμιστές-με-τυρί-και-μπέικο-1648395

Κάντε τη διαφορά και μαγειρέψτε τις αγκινάρες σε μια εκδοχή που δεν είχατε φανταστεί! Φτιάξτε αγκινάρες γεμιστές με τυρί και μπέικον που θα σας ξετρελάνουν!

Συστατικά

  • 750 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες
  • 100 γρ. μπέικον, σε φέτες
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. mix τυριών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει.
  • Ρίχνουμε τις αγκινάρες και βράζουμε για 20 λεπτά.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τις βάσεις από τις αγκινάρες ώστε να μπορούν να σταθούν καλύτερα.
  • Μεταφέρουμε τις αγκινάρες σε ένα μπολ.
  • Χοντροκόβουμε τις βάσεις και τις ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε στο μπολ με τις βάσεις από τις αγκινάρες.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 100 γρ. mix τυριών, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Πασπαλίζουμε τις αγκινάρες με αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα, και ανακατεύουμε ανακινώντας το μπολ.
  • Προσθέτουμε τη φρυγανιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να παναριστούν καλά.
  • Τοποθετούμε σε ένα ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας.
  • Μεταφέρουμε τις αγκινάρες στο ταψί με την εσωτερική μεριά τους προς τα πάνω και τις γεμίζουμε με τη γέμιση.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο mix τυριών, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο, και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με ρόκα.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook