Άγιος Ονούφριος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων θα σταθεί δίπλα στο Δήμο Χανίων, τους Ακρωτηριανούς και τη σχολική κοινότητα

Η έκταση όπως απεικονίζεται βάσει του ΚΑΕΚ της. Το κτίριο στη γωνία είναι το 2ο δημοτικό σχολείο Κουνουπιδιανών

Στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων παρακολουθούμε εδώ και καιρό τη διαμάχη ανάμεσα στην Εκκλησία και το Δήμο Χανίων, σχετικά με το οικόπεδο των 35 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Ονουφρίου.

Ο Δήμος Χανίων και σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις ζητούν να γίνει πράξη η παραχώρηση του οικοπέδου προκειμένου να αξιοποιηθεί με επέκταση του δημοτικού σχολείου, ανέγερση παιδικού σταθμού, ΚΑΠΗ και άλλων κοινωφελών έργων.

Διεκδικούν δηλαδή την αυτονόητη ωφέλεια των πολιτών, που πρέπει να είναι κυρίαρχη πρακτική , όχι μόνο από την αυτοδιοίκηση, αλλά θα έπρεπε να συνεπικουρείται από την εκκλησία, αν όχι να πρωτοστατεί .

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων ενώνει τη φωνή του και δυναμικά θα σταθεί δίπλα στο Δήμο Χανίων, τους Ακρωτηριανούς, τη σχολική κοινότητα και διεκδικεί την ανάκληση της τελευταίας απόφασης του ενοριακού συμβουλίου όπως και την παραχώρηση του οικοπέδου για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Το γεγονός ότι στις ανακοινώσεις της η Εκκλησία εμπλέκει τόσο το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Υπερταμείο γεννά εύλογες υποψίες για την σκοπιμότητα τέτοιων αναφορών ,όταν πέρα από το ανυπόστατο αυτής καθαυτής της αναφοράς , σήμερα κυβέρνηση είναι η Ν.Δ.

Επικαλούνται το κοινωνικό και ποιμαντικό έργο της εκκλησίας αλλά αγνοούν τις ανάγκες της κοινωνίας.

Στη περίπτωση που η εκκλησία επιμένει στη πώληση γιατί δεν το πουλάει στο Δήμο όπως αντιπροτάθηκε;

Σημειώνουμε τέλος ότι για την αποφυγή τέτοιων προβλημάτων, πρέπει να επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου το μείζον θέμα του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, συζήτηση που μένει μετέωρη παρά και τις πρόσφατες ακόμη εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ