6 εύκολοι τρόποι για να κρατήσετε μακριά τα… μικρόβια

6-εύκολοι-τρόποι-για-να-κρατήσετε-μακρι-231405

mikroviaΚάνουμε τα πάντα για να απαλλαγούμε από τα μικρόβια στο σπίτι μας. Τι γίνεται όμως όταν βρισκόμαστε σε ένα δημόσιο χώρο;

Όπως οι επιφάνειες που αγγίζουμε και το έδαφος που περπατάμε, έτσι και το σώμα μας είναι γεμάτο με χιλιάδες διαφορετικά είδη βακτηρίων που κατοικούν στο δέρμα μας, στο πρόσωπο και τα χέρια μας.

Εάν είστε από αυτούς που κυκλοφορούν με αντισηπτικό… δείτε παρακάτω μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε αυτά τα μικρόβια.

Κρατήστε την αναπνοή σας όταν κάποιος φτερνίζεται ή βήχει

coughΤα σωματίδια του φτερνίσματος ταξιδεύουν με ταχύτητες που προσεγγίζουν τα 200 μίλια ανά ώρα, ενώ τα σωματίδια του βήχα ταξιδεύουν περίπου με 50 μίλια την ώρα!

Χρησιμοποιήστε αποσπώμενα καθίσματα τουαλέτας

Ακόμη κι αν τα καλύμματα είναι πολύ λεπτά, στην πραγματικότητα μπορούν να μας προστατεύσουν από βλαβερούς μικροοργανισμούς. Αν δεν νιώθετε ασφαλείς με ένα μόνο κάλυμμα, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε δύο ή τρία. Εάν στην τουαλέτα στην οποία βρίσκεστε δεν υπάρχει κάλυμμα για τη λεκάνη, το χαρτί υγείας αρκεί.

Αποφύγετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς

new york city nyc brooklyn subway trainΈχει υπολογιστεί ότι τα μικρόβια μπορεί να μεταδοθούν σε μια απόσταση από 1,5 ως 9 μέτρα, συνεπώς δύσκολα μπορεί να ξεφύγει κάποιος από αυτά.

Πιάνετε την λαβή της πόρτας με χαρτί κουζίνας

Τα χερούλια είναι άλλος ένας βασικός ύποπτος για τη μετάδοση κρυολογήματος και γρίπης. Τα μικρόβια επιβιώνουν στα χερούλια και άλλες σταθερές επιφάνειες περισσότερο από δυο ώρες.

Αποφύγετε την χειραψία

Obama Fist BumpΜία χειραψία μπορεί να μεταδώσει μέχρι και 10 φορές περισσότερα μικρόβια σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μορφή επαφής χεριού με άλλο χέρι. Αποφύγετέ τες σε εποχή έξαρσης των ιώσεων.

Χρησιμοποιείτε πάντα απολυμαντικό χεριών

hand sanitizerΑπαραίτητο για όσους ταξιδεύουν και κυκλοφορούν συχνά σε δημόσιους χώρους.

newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook