5 σημάδια που δείχνουν ότι είναι καιρός να αλλάξετε το διατροφικό σας πρόγραμμα

5-σημάδια-που-δείχνουν-ότι-είναι-καιρός-1515626

Χρειάζεται χρόνος για να δημιουργηθούν νέες συνήθειες. Και χρειάζεται χρόνος για να σκεφτεί κανείς τι θα φάει, μετά να ψωνίσει και να ετοιμάσει το φαγητό, το οποίο θα πρέπει να είναι μια ευχάριστη περίσταση και όχι μια υποχρέωση.

Εάν νιώθετε ανικανοποίητοι και απογοητευμένοι με το τρέχον διατροφικό σας πρόγραμμα, ίσως ήρθε η ώρα για κάτι νέο.

Θα πρέπει να καταβάλουμε την ίδια προσπάθεια σε αυτό που βάζουμε στο πιάτο μας όπως κάνουμε όταν επιλέγουμε έναν συνεργάτη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συνήθειες και τα σώματα δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, θέλετε η σχέση με το διατροφικό σας πρόγραμμα να είναι μια συνεργασία: Το διατροφικό σας πρόγραμμα πρέπει να έχει χώρο για διαπραγμάτευση και να αφήνει χρόνο για προσαρμογή, ώστε να μπορείτε να το τηρήσετε μακροπρόθεσμα.

Έχει πλάκα; Ανυπομονείτε για αυτό που υπάρχει στο πιάτο; Ενθουσιάζεστε με τα επερχόμενα γεύματα ή αφιερώνετε λίγο χρόνο στη δημιουργία τους ή στη δοκιμή νέων φαγητών; Εάν απαντήσετε αρνητικά σε αυτές τις ερωτήσεις ίσως έφτασε η στιγμή να αλλάξετε την τρέχουσα διατροφή σας.

5 σημάδια ότι μπορεί να είναι καιρός να σταματήσετε το διατροφικό σας πρόγραμμα

Το διατροφικό σας πρόγραμμα στερείται έμπνευσης

Γιατί να αρκεστείτε σε φαγητά που στερούνται γεύσης, ελκυστικότητας ή υφής – ή γεύματα που δεν είναι συναρπαστικά ή ελκυστικά; Επιπλέον, αν οι επιλογές φαγητού ή τα γεύματά σας είναι βαρετά ή μονότονα, μπορεί να βρεθείτε να ψάχνετε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι για κάτι περισσότερο .

Το διατροφικό σας πρόγραμμα είναι πολύ αυστηρό

Εάν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να αποκλίνετε καθόλου από την ώρα που τρώτε ή από αυτό που έχετε στο πιάτο σας, τότε το διατροφικό σας πρόγραμμα είναι άκαμπτο και μπορεί να σας εμποδίζει να απολαύσετε το φαγητό έξω, να παραγγείλετε φαγητό απ έξω ή να αλλάξετε τις διατροφικές σας επιλογές. Ο υπερβολικός περιορισμός δεν είναι υγιής, δεν είναι ευχάριστος και δεν είναι βιώσιμος.

Το διατροφικό σας πρόγραμμα είναι πολύ ακραίο

Εάν δίνει έμφαση στα «καλά» και «κακά» τρόφιμα, αναφέρεται σε τροφές που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ και ζητά την εξάλειψή τους χωρίς ιατρική αιτιολόγηση, τότε το διατροφικό σας πρόγραμμα δεν είναι υγιές αλλά ούτε ρεαλιστικό για να το στηρίξετε και να το τηρήσετε.

Το διατροφικό σας πρόγραμμα έχει ανεπιθύμητες συνέπειες για την υγεία

Η υπερβολική ποσότητα φυτικών ινών πολύ σύντομα μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο έντερο σας. Οι πολύ λίγοι υδατάνθρακες μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε κουρασμένοι. Και τα μικροσκοπικά μεγέθη μερίδων μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε στέρηση. Επίσης, εάν το διατροφικό σας πρόγραμμα απαιτεί τρόφιμα που είναι πάνω από τον προϋπολογισμό σας, θα νιώθετε συνέχεια αγχωμένοι και πιεσμένοι.

Το διατροφικό σας πρόγραμμα επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή σας

Βρίσκεστε συνεχώς πεινασμένοι, κουρασμένοι, κυκλοθυμικοί ή αγανακτισμένοι; Εάν ναι, το διατροφικό σας πρόγραμμα μπορεί να είναι πολύ περιοριστικό και τιμωρητικό. Εάν οι διατροφικές σας επιλογές σας κάνουν να αισθάνεστε θυμωμένοι και αποθαρρημένοι φύγετε μακριά από αυτές.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook