5 συνήθειες μετά το τρέξιμο που πρέπει να σταματήσεις!

5-συνήθειες-μετά-το-τρέξιμο-που-πρέπει-ν-17707

 

Τελείωσες την προπόνησή σου αλλά αυτό που θα κάνεις μετά είναι πολύ πιο σημαντικό από την ίδια την προπόνηση. Δες πέντε συνήθειες που πιθανόν έχεις και πρέπει να αλλάξεις για μετά το τρέξιμο!

Δεν κάνεις στρέτσινγκ

Το στρέτσινγκ είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις μετά την προπόνησή σου καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να μην πιαστείς.

Δεν τρως τίποτα

Συναντιέσαι με τις φίλες σου λίγο μετά την προπόνησή σου και μετά από μερικά ποτάκια αντιλαμβάνεσαι πως δεν έχεις φάει τίποτα. Το να φας ένα σνακ 30 λεπτά μετά την προπόνησή σου είναι πολύ σημαντικό καθώς με αυτόν τον τρόπο αναπλάθωνται οι μύες σου και γίνονται ακόμα πιο δυνατοί, πιο γρήγορα.

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Μετά το τρέξιμο σιγουρέψου ότι ενυδατώνεσαι καθώς αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κράμπες, αλλαγές στη διάθεση και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα τα οποία μπορείς να αποφύγεις πίνοντας νερό.

Δεν αλλάζεις ρούχα

Μετά το γυμναστήριο καλό είναι να κάνεις ένα ντους και να βάζεις καθαρά ρούχα ή τουλάχιστον να αλλάζεις ρούχα αν δεν μπορείς να κάνεις ντους αμέσως. Αν δεν το κάνεις μπορεί να βγάλεις ακμή στο σώμα ή ακόμα και να κρυώσεις.

Δεν προγραμματίζεις το επόμενο τρέξιμό σου

Δεν ήθελες να ξυπνήσεις πρωί να πας για τρέξιμο αλλά από τη στιγμή που το έκανες νιώθεις πολύ περήφανη για τον εαυτό σου. Για να νιώσεις ακόμα πιο περήφανη καλό είναι να προγραμματίσεις και την επόμενη προπόνησή σου.

Πηγή: faysbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook