40 δόσεις για τους οικονομικά ασθενείς | Η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα τον χειμώνα

40-δόσεις-για-τους-οικονομικά-ασθενείς-53464

deiΕυκολίες θα παρέχει η ΔΕΗ στους οικονομικά ασθενέστερους, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής των λογαριασμών έως 40 δόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα διακανονισμών για τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους καταναλωτές (χαμηλό εισόδημα, άνεργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους) και τα άτομα με μηχανική υποστήριξη.

Η ΔΕΗ για το νέο πρόγραμμα διακανονισμών προχώρησε στον διαχωρισμό των ευάλωτων καταναλωτών σε έξι κατηγορίες με βάση τον βαθμό «συνέπειάς» τους στις πληρωμές:

 1. Συνεπείς χωρίς διακανονισμούς.

2. Συνεπείς σε πληρωμές και διακανονισμούς.

3. Περισσότερες από μία ενσωματώσεις (απλήρωτοι λογαριασμοί) σε επόμενο λογαριασμό ή και μια αθέτηση διακανονισμού.

4. Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών.

5. Παραβίαση μετρητή ύστερα από αποκοπή λόγω χρέους.

6. Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή ύστερα από αποκοπή ή και ρευματοκλοπή.

 

Δεν κόβει το ρεύμα για 6 μήνες

 

Συνολικά έξι μήνες τον χρόνο η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα στις ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και τους καλοκαιρινούς μήνες Ιουλίου και Αυγούστου.

 

Οι ευάλωτοι καταναλωτές είναι:

  • Ατομα με χαμηλό εισόδημα: Ατομα που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.
  • Τρίτεκνοι: Ατομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ.
  • Μακροχρόνια άνεργοι: Ατομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.
  • Ατομα με αναπηρία: Ατομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ.
  • Ατομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης: Ατομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή του ή άτομο που το βαρύνουν προστατευόμενα μέλη που έχουν ανάγκη ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 30.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook