4 φυσικοί τρόποι για να εξαφανίσετε τη μούχλα

4-φυσικοί-τρόποι-για-να-εξαφανίσετε-τη-μ-1076188

Κάντε την μούχλα σε οροφή, ντουλάπα και τοίχους παρελθόν με 4 πολύ απλούς τρόπους.

Με τον όρο μούχλα χαρακτηρίζονται οι μικροσκοπικοί μύκητες που σχηματίζονται σε ορισμένες επιφάνειες. Στο εσωτερικό του σπιτιού μπορούν να αναπτυχθούν αρκετά είδη μούχλας σε σημεία, όπως η οροφή, η ντουλάπα, το μπάνιο και το στρώμα, λόγω της υγρασίας και της έλλειψης εξαερισμού των δωματίων.

Η εμφάνιση μούχλας μέσα στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως ασθματικές κρίσεις, βρογχίτιδα και αλλεργικές αντιδράσεις. Γι’ αυτό αντιμετωπίστε την άμεσα και αποτελεσματικά με 4 φυσικούς τρόπους.

Έλαιο τεϊόδεντρου Χρησιμοποιήστε το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου για να καθαρίσετε τον τοίχο, το ταβάνι, μέχρι και την κουρτίνα του ντους, αν έχει κάνει την επίσκεψη της η μούχλα και σε αυτό το σημείο. Φτιάξτε ένα μείγμα με 2 κ.γ. έλαιο τεϊόδεντρου και 2 φλ. νερό και εξαφανίστε τη μούχλα ψεκάζοντας. Η μυρωδιά του συγκεκριμένου αιθέριου ελαίου είναι αρκετά δυνατή.
Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ανακατέψτε 20 σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ και 2 φλ. νερό και το φυσικό σας σπρέι καθαρισμού είναι έτοιμο. Ψεκάστε το σημείο που έχει εγκατασταθεί η μούχλα και φροντίστε να μην το ξεπλύνετε μετά. Μπορείτε να βρείτε το άοσμο αυτό εκχύλισμα σε καταστήματα με αιθέρια έλαια.
Βότκα Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η βότκα μπορεί να καθαρίσει τη μούχλα στο σπίτι σας. Αρκεί να ρίξετε λίγη ποσότητα σκέτη βότκα πάνω στη μούχλα. Περιμένετε λίγα λεπτά και σκουπίστε την με ένα πανί για να φύγει.
Χοντρό Αλάτι Τοποθετήστε 250 γρ. χοντρό αλάτι πάνω σε ένα τραπέζι, πάγκο ή καρέκλα κοντά στον τοίχο του δωματίου που υπάρχει μούχλα. Όσο περνά η ώρα το αλάτι θα απορροφήσει την υγρασία που προκαλεί τη μούχλα με αποτέλεσμα να εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξή της και να κάνει το καθάρισμά της με ένα πανί ακόμα πιο εύκολο.
Extra Tip: Αν η μούχλα βρίσκεται σε ρούχα ή πετσέτες, σε ένα μπουκαλάκι ανακατέψτε 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, 1 κ.γ. αμμωνία, 1 φλ. νερό και ψεκάστε με αυτό το ύφασμα που θέλετε να καθαρίσετε.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook