32χρονη «έχασε» το νεογέννητο μωρό της | Κατηγορεί νοσοκομείο και γιατρούς

32χρονη-έχασε-το-νεογέννητο-μωρό-της-241730

«Δολοφόνησαν το μωρό μου, έβλεπα αίματα στο κεφάλι του όταν το τραβούσαν από μέσα μου», λέει στο protothema.gr και ξεσπά κατά των υπευθύνων του νοσοκομείου της Μυτιλήνης η 32χρονη Στέλλα, μία γυναίκα η οποία βιώνει το πιο φρικτό σενάριο ζωής μετά το χαμό του νεογέννητου μωρού της το οποίο αν ζούσε σήμερα θα ήταν δύο μηνών.

Η 32χρονη γυναίκα τον Αύγουστο ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, καρπό του έρωτά της με το σύζυγό της, γεγονός που θα ολοκλήρωνε την ευτυχία τους. Μία επιπλοκή κατά τη διάρκεια του τοκετού θα μετατρέψει σε δευτερόλεπτα την πιο ευτυχισμένη της ημέρα σε μέρα θλίψης και πένθους.

Σύμφωνα με όσα λέει η μητέρα της Στέλλας στο protothema.gr, την ημέρα που η κόρη της είχε κάνει το τελευταίο υπερηχογράφημα από το οποίο προέκυπτε, σύμφωνα με όσα εκείνη υποστηρίζει, ότι το παιδί δεν θα μπορούσε να γεννηθεί με φυσιολογικό τοκετό, είχε ζητήσει να γίνει καισαρική τομή, αν και εφόσον χρειαστεί κάτι τέτοιο. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, όπως σημειώνει: «Η γυναικολόγος όμως δεν το έκανε αυτό, αλλά αντίθετα όταν είδε ότι το παιδί δεν μπορούσε να βγει με φυσιολογικό τοκετό, άρχισε να τραβά με τον ειδικευόμενο γιατρό το νεογνό με λαβίδες. Το μωρό βγαίνει με μειωμένους καρδιακούς παλμούς και προσπαθούν να το σώσουν. Την ώρα εκείνη η κόρη μου βλέπει να τρέχουν αίματα από το κεφάλι του μωρού της. Αποφασίζεται να μεταφερθεί το μωρό με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Αθήνα. Εκεί δυστυχώς οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αφού πλέον είναι πάνω από τις δυνάμεις τους να σώσουν το νεογνό το οποίο μετά από μία μάχη στη θερμοκοιτίδα 35 ημερών φεύγει από τη ζωή», σημειώνει η γιαγιά του.

Όπως η ίδια λέει, η κόρη της πριν λίγες ημέρες κίνησε όλες τις νομικές διαδικασίες για να βρει δικαίωση η ψυχούλα του παιδιού της με τον εισαγγελέα να ζητά το ιστορικό και το φάκελο.

Σε επιστολή της που δημοσίευσε το lesvosnews.net, η μητέρα με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει τον εφιάλτη που ζει όλο αυτό τον καιρό και ζητά την παραδειγματική τιμωρία αυτών που της στερούν το παιδί της σήμερα.

«Όταν έφυγε ο άγγελος μου σταμάτησε και η δική μου ζωή! Τώρα ο πόνος για την απώλεια μεγάλος και ένα τεράστιο «γιατί». Γιατί προς τους δολοφόνους γιατρούς του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησα εγώ και το μωρό μου στις 10 Αυγούστου κατά τη διάρκεια του τοκετού με υπεύθυνη ιατρό την …….  και τον ειδικευόμενο ιατρό …….. είναι ακόμη νωπές στη μνήμη μου. Η αδιαφορία τους και η αντι-επαγγελματικότητά τους  σε όλος τους το μεγαλείο. Ένας φόνος χωρίς τέλος…. είναι ο τίτλος της δικής μου ιστορίας. Το αποτέλεσμα 35 ημέρες στο Νοσοκομείο Παίδων… οι μισές από αυτές στην εντατική νεογνών. Διάγνωση που προκαλεί σοκ και ανατριχίλα: κατάγματα κρανίου και κλείδας, αιμορογικά επεισόδια εγκεφάλου, μώλωπες, γεννετική ασφυξία … για μια επέμβαση, μια καισαρική τομή που δεν έγινε ποτέ ! Που άργησε γιατί δεν ήταν κανένας εκεί!

Τα συμπεράσματα της μαγνητικής από το νοσοκομείο των Αθηνών: ένα παιδί που δεν πρόκειται να μιλήσει ποτέ , δεν πρόκειται να περπατήσει ποτέ, δεν πρόκειται να μας καταλάβει ποτέ!  Μια ψυχούλα εγκλωβισμένη σε ένα ακίνητο κορμί.  Αυτό μας δώσανε!

Θα ήθελα όμως να σας πω ότι ήταν μαχητής. Πάλεψε με όλη του τη δύναμη για 35 ημέρες! 35 ημέρες για να κερδίσει το αυτονόητο: το δικαίωμα στη ζωή!  Πάλεψε από το πρώτο δευτερόλεπτο της ζωής του. Πέθανε 4 φορές πριν την τελευταία του ανάσα…

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις προσευχές σας και την συμπαράστασή σας.  Τώρα είναι καλά  Άγγελος  Κυρίου…. τον έχει δίπλα του ο Ταξιάρχης.

Καταγγέλλω λοιπόν την αδιαφορία και τον εγωισμό όλων των συνυπεύθυνων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ως υπεύθυνους για το φόνο του παιδιού μου και παραλίγο και για το φόνο το δικό μου. Η αίθουσα τοκετού στο Βοστάνειο ήταν για μένα αίθουσα βασανιστηρίων…..

ΥΓ. μη φοβάσαι αγάπη μου…. οι γονείς σου θα κάνουν τα πάντα για να ηρεμήσει η ψυχούλα σου..

Καλό ταξίδι άγγελε  μας…

Δεν θα σε ξεχάσουμε πότε….

Η μάμα σου»

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook