3 βασικές ασκήσεις για κάψιμο λίπους

Ολοένα και περισσότερος κόσμος αναζητά ασκήσεις για κάψιμο λίπους στην κοιλιά ή στους γλουτούς ή γενικότερα ασκήσεις για κάψιμο λίπους και θερμίδων. Το κάψιμο λίπους δεν επιτυγχάνεται ούτε στοχευμένα (κοιλιά, γλουτοί κτλ.) ούτε μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις, αναφέρει η Στέλλα Λορέντζου, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ – Personal Trainer. Μαγική συνταγή δεν υπάρχει, τουλάχιστον για όσα αφορούν τον κόσμο της γυμναστικής.

Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για ασκήσεις που συνδυάζουν περισσότερες από δύο μυϊκές ομάδες και επομένως προκαλούν μεγαλύτερη καύση θερμίδων. Παρακάτω θα δείτε 3 βασικές συνδυαστικές ασκήσεις:

Squat

O βασιλιάς των σύνθετων ασκήσεων εμπλέκει όλους σχεδόν τους μύες των ποδιών, όπως επίσης και αυτούς της πλάτης, αποτελώντας μια μεταβολική… βόμβα για κάψιμο θερμίδων. Αφού μάθετε τέλεια τη συγκεκριμένη άσκηση, μπορείτε να προχωρήσετε στο πιο απαιτητικό, όμως εξίσου (ίσως και παραπάνω) θερμιδογόνο, Jump Squat.

Πιέσεις ώμων

Από όρθια θέση, με αλτήρες ή με μπάρα, οι στρατιωτικές πιέσεις εμπλέκουν εκτός από τους ώμους και άλλες μυϊκές ομάδες, όπως τα πόδια και η πλάτη. Και πάλι, εξέλιξη αυτής της άσκησης είναι το push press (πιέσεις ώμων με εκτίναξη), η οποία αυξάνει την εκρηκτικότητα και την ένταση της κίνησης εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πόδια.

Σπριντ

Ξεχάστε για λίγο το βαρετό τρέξιμο στο διάδρομο και δοκιμάστε σπριντ 100 μέτρων ή 200 ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Για κάθε 100 μέτρα σπριντ που θα κάνετε, περπατήστε για άλλα 100 μέτρα και μετά ξανακάνετε σπριντ και μετά περπατήστε ξανά κ.ο.κ. ανάλογα με τις αντοχές σας.

healthstories.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ