Ψέματα Γεωργιάδη για χρυσόψαρα

ψέματα-γεωργιάδη-για-χρυσόψαρα-649224

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης διαδίδει ψευδείς ειδήσεις. Εξάλλου έχει ομολογουμένως μια χαρακτηριστική άνεση να παρουσιάζει ανυπόστατους ισχυρισμούς ως αδιαμφισβήτητα γεγονότα, κατηγορώντας επιπλέον τους άλλους ως ψεύτες.Όταν μάλιστα βρίσκεται σε «φιλικό περιβάλλον» τότε επιδίδεται στην αγαπημένη του συνήθεια με μεγαλύτερη άνεση, καθώς κανείς δεν φαίνεται να έχει την πρόθεση να τον διορθώσει.

Αυτή τη φορά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν δίστασε να διαστρευλώσει και τα γεγονότα του 2007 με τις πρόωρες εκλογές και τις φωτιές στην Ηλεία που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι, ισχυρίστηκε πως το 2007 ο Κώστας Καραμανλής είχε παραιτηθεί λόγω των πυρκαγιών και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές. Όταν η δημοσιογράφος ανέφερε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κουλτούρα των παραιτήσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παρενέβη για να τη διορθώσει: «Λάθος κάνετε. Το 2007 η κυβέρνηση Καραμανλή παραιτήθηκε εξ ολοκλήρου». Συνεχίζοντας, πάντα στο ίδιο διδακτικό ύφος, σημείωσε: «Πήγαμε σε εκλογές λόγω των νεκρών (σημ: στις φωτιές). Είπε ο κ. Καραμανλης πως αναλαμβάνω την ευθύνη και πως δεν μπορώ να κυβερνήσω χωρίς νέα λαϊκή εντολή. Άρα τότε είχαμε την πλήρη παραίτηση της κυβερνήσεως λόγω των νεκρών στην Ηλεία. Η δική μας παράταξη όταν βρέθηκε σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή παραιτήθηκε».

Αυτά ισχυρίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όμως κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν είναι αληθινός, πέρα από τους νεκρούς στις φωτιές στην Ηλεία. Ο Κώστας Καραμανλής είχε ανακοινώσει πρόωρες εκλογές στις 17 Αυγούστου, δηλαδή πριν από το ξέσπασμα των φονικών πυρκαγιών, που σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου. Ο τότε πρωθυπουργός κήρυξε πρόωρες εκλογές επικαλούμενος ως εθνικό θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, οικονομία και την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2008.

Οι φονικές πυρκαγιές ξέσπασαν λίγες ημέρες αργότερα και μάλιστα τότε ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε τη διακοπή της προεκλογικής εκστρατείας. Επίσης ο τότε πρωθυπουργός δεν δήλωσε ποτέ πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα. Όντως το έχει πράξει αλλά σε μια άλλη στιγμή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Τέλος η «υπερήφανη» αναφορά του Γεωργιάδη στη ΝΔ εκείνης της περιόδου ως «η δική μας παράταξη» μάλλον προκαλεί γέλια στους Καραμανλικούς, καθώς εκείνη την περίοδο ο Άδωνις ήταν υποψήφιος και υψηλόβαθμος στέλεχος του ΛΑΟΣ και κατακεραύνωνε τον Κώστα Καραμανλή επισημαίνοντας την ανάγκη να χάσει τις εκλογες, τις οποίες μάλιστα χαρακτήριζε ως τις πλέον κρίσιμες. Ο λόγος; Το γεγονός πως η κυβέρνηση Καραμανλή προωθούσε λύση στο Μακεδονικό με σύνθετη ονομασία και χρήση του όρου Μακεδονία.

Δείτε τα βίντεο

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook