Χανιώτικη απόβαση στη Μυτιλήνη | Ο γάμος που «ξεσήκωσε» το νησί | Photos

χανιώτικη-απόβαση-στη-μυτιλήνη-ο-γάμο-273855

Μπορεί να έχει φωτογραφίσει δεκάδες ζευγάρια στην ωραιότερη μέρα της ζωής τους, ωστόσο ήρθε και η σειρά του! Ο λόγος για τον γνωστό Χανιώτη φωτογράφο Πέτρο Παττακό, ο οποίος παντρεύτηκε την αγαπημένη του Αγγελική Μανούσου στον τόπο καταγωγής της, τη Μυτιλήνη.

Ο γαμπρός και μία παρέα 30 συνολικά Χανιωτών κατάφεραν να κάνουν άνω κάτω το νησί με την ενέργεια τους, το κέφι τους, τις κρητικές γαμήλιες συνήθειες αλλά και τις μουσικές καθώς το μουσικό κομμάτι της γαμήλιας δεξίωσης ανέλαβαν ο Μάνος Μαλαξιανάκης και ο Στέλιος Βαμβακάς.

pattakos8

pattakos12

pattakos9Ο γάμος έγινε στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης και όπως ήταν φυσικό, τηρήθηκαν έθιμα και των δύο περιοχών, όπως ότι ο γαμπρός, ντυμένος με παραδοσιακή κρητική βράκα πήγε να πάρει τη νύφη από το σπίτι της και από κει, συνοδεία όλων των καλεσμένων, πήγαν στην εκκλησία.

IMG20150731181732

pattakos1

pattakos14

pattakos13

pattakos2Κουμπάρος ήταν ο ιδιοκτήτης της Κτηματεμπορικής Γιάννης Κριαράς ενώ ακολούθησε η βάφτιση της κόρης του ζευγαριού Μαρίλιας, με νονά την Σοφία Δαμαβολίτη.

pattakos7

IMG20150731182416

pattakos10

pattakos6Μετά το γάμο ακολούθησε η γαμήλια δεξίωση δίπλα στο κύμα, όπου συνδυάστηκαν παραδοσιακά εδέσματα της Μυτιλήνης με ο κρητικό γαμοπίλαφο!

pattakos3

pattakos5Η παρέα των Χανιωτών έκανε άνω κάτω το νησί, δείχνοντας στους ντόπιους πώς γίνεται ένα κρητικό γλέντι, ενώ εκεί που το κέφι απογειώθηκε, ήταν με τις μουσικές των Στέλιου Βαμβακά και Μάνου Μαλαξιανάκη.

pattakos11

Μάλιστα οι καλεσμένοι από τη Μυτιλήνη διασκέδασαν περισσότερο με τα τραγούδια «Τίνος είναι η κούπα», «Μάγισσα με το ραβδί σου» και το «Να τα βάλω με τους δράκους» ενώ ήταν τέτοιο το κέφι που οι ντόπιοι ζήτησαν από τα παιδιά να παίξουν την επόμενη μέρα στην πλατεία του χωριού!

malaxaianakis

vamvakas

plateia

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook