Χανιά | Όλα έτοιμα για το Υπερκοπέλι και το Υπερκοπελάκι | Κυριακή πρωί στους Αγ. Αποστόλους

χανιά-όλα-έτοιμα-για-το-υπερκοπέλι-και-291883

Με σύνθημα «Αγώνας για ζωή» πραγματοποιείται την Κυριακή στα Χανιά, το 6ο Υπερκοπέλι, ο ερασιτεχνικός αγώνας τριάθλου για την στήριξη του «Ορίζοντα» που έγινε θεσμός. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 100, όμως υπάρχουν ακόμη θέσεις για επίδοξα υπερκοπέλια και υπερκοπελάκια (8-12 ετών) αλλά και για «σουπερ ήρωες» που θα παλέψουν στην άμμο των Αγίων Αποστόλων, αργότερα  το μεσημεράκι, όταν ολοκληρωθεί ο αγώνας.

«Το Υπερκοπέλι, παρότι είναι ένας αγώνας τριάθλου καταφέρνει να προσελκύει πάρα πολύ κόσμο, γιατί έχει ερασιτεχνικό χαρακτήρα, δεν έχει χρονομέτρηση και σκοπός είναι η συμμετοχή. Σκοπός είναι να μην δίνουμε χρήματα από τον καναπέ μας αλλά να συμμετέχουμε σε μια γιορτή αθλητισμού, όπως είναι το υπερκοπέλι και το υπερκοπελάκι και οι σούπερ ήρωες και να ξέρουμε ότι πάνε για καλό σκοπό» τόνισε ο Παναγιώτης Ορφανίδης, μέλος της αθλητικής παρέας του «Ορίζοντα», στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σήμερα το απόγευμα.

Το «υπερκοπελάκι» θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί  και οι μικροί αθλητές θα κολυμπήσουν 50 μέτρα, ύστερα θα διανύσουν 2 χλμ με τα ποδήλατα και τέλος θα τρέξουν 500 μέτρα. Στις 10, θα δοθεί η εκκίνηση για το «υπερκοπέλι» με  κολύμπι απόστασης 500μ διαδρομή 24χλμ με ποδήλατο και τρέξιμο  6,6 χλμ γύρω από το παρκάκι των Αγίων Αποστόλων! Μετά, θα ακολουθήσει πάρτι στην άμμο, με πολύ φαγητό, ποτό και παιχνίδι για όλους.

Όλα τα έσοδα πηγαίνουν στον «Ορίζοντα». Πέρυσι, είχαν δοθεί 4.900 ευρώ. Όποιος θέλει, μπορεί να δηλώνει τη συμμετοχή του και να παραλαμβάνει τον εξοπλισμό του από το ΚΑΜ, το  Σάββατο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα.

Από τον «Ορίζοντα» ο πρόεδρος κ. Αδοντάκης, ευχαρίστησε όλους του εθελοντές που προσφέρουν πάρα πολλές ώρες από την προσωπική τους ζωή για να δώσουν χαρά σ’ εκείνους που δίνουν αγώνα για τη ζωή τους. «Σ’αυτές τις εποχές που οι κοινωνικός αυτοματισμός έχει γίνει βίωμα σε όλους, εμείς λέμε κάτι άλλο: Ελάτε όλοι μαζί χέρι με χέρι να πάμε μπροστά

Από την πλευρά του Δήμου Χανίων, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και εθελοντισμού, Μανώλης Αδοντάκης, «ο Δήμος στηρίζει δράσεις που προωθούν την ιδέα του εθελοντισμού και ευαισθητοποιούν σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως το «Υπερκοπέλι» που έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη των Χανίων και απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στους Χανιώτες.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ: 6942246392 (Μανώλης), 6946334625 (Μιχάλης), 2821079650 «Ορίζοντας».

Email: [email protected]

https://www.facebook.com/chaniayperkopeli?fref=ts

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook