Χανιά | Σύσκεψη για την υγεία στο Εργατικό Κέντρο

χανιά-σύσκεψη-για-την-υγεία-στο-εργατι-78647

ergatikoΣύσκεψη με αντικείμενο την υγεία διοργανώνουν την Παρασκευή στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων  συνδικαλιστικοί φορείς.

Σε σχετική ανακοίνωση γίνονται γνωστά τα εξής:

«Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ καλούν στη κοινή σύσκεψη που διοργανώνουν τη Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με θέμα: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ- ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι, συνταξιούχοι

Η  κυβέρνηση  συνεχίζει    την  δραστική  υποχρηματοδότηση  των  Κρατικών  Νοσοκομείων,  των Κέντρων  Υγείας,  του  ΕΟΠΥΥ  και  των  ασφαλιστικών  ταμείων.  Μεταφέρει  όλο  και  περισσότερο  το κόστος  των  υπηρεσιών  Υγείας  στις  πλάτες  των  εργατικών  –  λαϊκών  οικογενειών  που  έχουν  γονατίσει από  την  ανεργία,  τους  δυσβάστακτους  φόρους  και  την  μείωση  των  λαϊκών  εισοδημάτων.

Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014 προβλέπει μείωση της χρηματοδότησης  των δημοσίων νοσοκομείων  κατά  32%,  του  ΕΟΠΥΥ  κατά  30% και  της  φαρμακευτικής  δαπάνης  κατά  15%.  Το κόστος  για  τον  λαό  γίνεται  όλο  και  πιο  δυσβάστακτο.    Επίσης  η  αύξηση  της  συμμετοχής  των ασφαλισμένων  στις  δαπάνες  για  φαρμακευτική  περίθαλψη  από  το  9%  έφτασε  στο  27%  την  τελευταία τριετία.  Ωφελημένοι  είναι  λίγοι.  Οι  μεγάλες  ιδιωτικές  εταιρείες,  οι  μονοπωλιακοί  όμιλοι.  Αυτά  τα αντιλαϊκά  μέτρα  είναι  με  συνταγές  της  ΕΕ,  προωθούνται  παντού,  σε  όλες  τις  χώρες.

Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, φοιτητές,

Τα 826 εκατ. Ευρώ λιγότερα που προβλέπει από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη υγεία-ΕΟΠΥΥ, δεν θα τα βγάλει από τη δική μας πλάτη!

Στείλτε στον αγύριστο όσους χειροκροτάνε για την αντικατάσταση του 25ευρου από το φόρο στο καπνό, όσους αθωώνουν την κυβερνητική πολιτική, που βρήκε άλλο τρόπο να επιβάλει επιπρόσθετες πληρωμές για τη υγεία σε βάρος του λαού. Όλους εκείνους που στηρίζουν τη πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για την υγεία του και πρέπει να πληρώνει.

Η εργατική τάξη και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα ήρθε η ώρα που με όπλο τη συμμαχίας τους θα δείξουν ενωμένοι τη δύναμή τους.

Όλοι λοιπόν τη Παρασκευή 31 Γενάρη στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων για να προγραμματίσουμε από κοινού τις κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook