Χανιά | Συνεχίζονται οι εγγραφές σε ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, Εκκλησιαστικό

χανιά-συνεχίζονται-οι-εγγραφές-σε-επα-73620

epalΣτο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Χανίων οι εγγραφές συνεχίζονται έως τις 30 Ιουνίου για την Α’ Τάξη, τη Β’ Τάξη και τη Γ’ Τάξη. Στη  Β’ και Γ’ Τάξη έχουν δικαίωμα εγγραφής μαθητές και απόφοιτοι Γενικού – Ενιαίου – Επαγγελματικού Λυκείου ημερήσιων και εσπερινών, ΤΕΛ, ΤΕΕ Α’ και Β’ Κύκλου, Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο, είτε για απόκτηση απολυτηρίου Λυκείου, είτε για απόκτηση πτυχίου ειδικότητας επιπέδου 3 με απαλλαγή από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται καθημερινά από τις 7μ.μ. έως τις 10:30μ.μ. στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Χανίων (σχολικό συγκρότημα Δαίδαλος), οδός Μυλωνογιάννη με είσοδο από την Ι. Σφακιανάκη, στο τηλέφωνο 2821036404 και στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://epal-esp-chanion.chan.sch.gr/

ΕΠΑΣ

Στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Χανίων οι εγγραφές συνεχίζονται έως τις 28 Ιουνίου τις ώρες από 9:30π.μ. έως 12:30μ.μ. και από 3μ.μ. έως 8μ.μ., καθημερινά, θα γίνονται οι εγγραφές στην  Επαγγελματική Σχολή Χανίων  (ΕΠΑΣ) του υπουργείου Παιδείας για το σχολικό έτος 2013-2014. Στην ΕΠΑΣ θα λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες:

• Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων και Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης

• Εργαλειομηχανών CNC

• Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Εργασιών

• Κτηριακών Έργων

• Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων

• Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού και Αγροβιοτεχνίας

• Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονική Τοπίου

• Βοηθών Φυσικοθεραπευτών

• Βοηθών Φαρμακείων

• Αισθητικής Αγωγής

• Κομμωτικής Τέχνης

• Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2821-0-36414 και από την ιστοσελίδα της ΕΠΑΣ Χανίων epas-chanion.gr.

 ekklisiastikoΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ

Στο μεταξύ, οι εγγραφές μαθητών και για πρώτη φορά και μαθητριών στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Εκκλησιαστικό Λύκειο Κρήτης άρχισαν ήδη και θα συνεχιστούν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ οι μετεγγραφές από άλλα σχολεία μπορούν να γίνονται μέχρι και τον Μάρτιο.

Οπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος των καθηγητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Κρήτης, «οι απόφοιτοί μας συμμετέχουν κανονικά στις Πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με επιπλέον ποσοστό 10% για εισαγωγή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή μπορούν να συνεχίσουν στο μονοετές ΙΕΚ Εκκλησιαστικής και Πολιτιστικής κατάρτισης και στη συνέχεια να απασχοληθούν στην αγορά εργασίας σε συγκεκριμένες θέσεις των Ιερών Μητροπόλεων, σε κοινωφελή και φιλανθρωπικά ιδρύματα και γενικότερα στο χώρο της εκκλησιαστικής διακονίας.

Το σχολείο μας δέχεται μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κρήτη και βρίσκεται στον Άγιο Ματθαίο, μια καταπράσινη περιοχή των Χανίων. Διαθέτει υπερσύγχρονο οικοτροφείο για δωρεάν άνετη και υγιεινή διαμονή και διατροφή όσων μαθητών το επιθυμούν, αθλητικές εγκαταστάσεις με γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια Φυσικής και Χημείας, Πληροφορικής με συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, βιβλιοθήκη με χιλιάδες τόμους βιβλίων και πλούσιο εποπτικό υλικό ώστε τα μαθήματα να γίνονται με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας».

Για όλο το καλοκαίρι, το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη πρωί από 9π.μ. έως 1μ.μ., ενώ ως τα τέλη Ιουνίου θα είναι ανοικτό καθημερινά.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2821044475,   6977916412 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:[email protected]

Ιστοσελίδα του Σχολείου: http://lyk-chanion.chan.sch.gr/index.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook