Χανιά | Συνεχίζεται η κατάληψη στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

χανιά-συνεχίζεται-η-κατάληψη-στη-διεύ-762344

Αύριο Παρασκευή στις δύο το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Δευτεροβαθμίους Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκη με θέμα την κατάργηση ειδικοτήτων του σχολείου.

Η μαθητική κοινότητα του σχολείου ήδη από χθες, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, έχει προχωρήσει σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διεκδικώντας την μη κατάργηση των συγκεκριμένων ειδικοτήτων και την μη συγχώνευση τους με τα αντίστοιχα του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως όπως αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου κ. Δαράκης, η συγχώνευση που επιδιώκει το Υπουργείο, θα έχει ως συνέπεια την δημιουργία τμημάτων με περισσότερους από 14 μαθητές άρα ένα επιπλέον καθηγητή ανά τμήμα.

Επισημαίνεται ότι μαθητές που φοιτούν στα υπό συγχώνευση τμήματα φθάνουν στους 40 και η απόφαση του Υπουργείου τους δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τους αναγκάζει να σταματήσουν την φοίτηση τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook