Χανιά | Συνάντηση του δημάρχου Κανδάνου Σελίνου για τα προβλήματα άρδευσης

χανιά-συνάντηση-του-δημάρχου-κανδάνο-396143

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου ο Δήμαρχος Αντώνιος Κων. Περράκης μετά από προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αθήνα για να παραστεί στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Νικόλαο Αντώνογλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Βουλευτού Χανίων κας Βάλιας Βαγιωνάκη.

Το θέμα που συζητήθηκε ήταν το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της Κουντούρας συνέπεια της παρατεταμένης ανομβρίας, με αποτέλεσμα το νερό να μην επαρκεί για να ποτιστούν όλες οι καλλιέργειες των πρώιμων κηπευτικών.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο διότι η άρδευση γίνεται εκ περιτροπής με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταστραφούν οι καλλιέργειες μιας περιοχής που ζει και αναπνέει από τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε στον κύριο Αντώνογλου τη μελέτη που είχε εκπονήσει το Πολυτεχνείο Κρήτης σχετικά με τη διαχείριση υδάτινου δυναμικού στον δήμο μας και συζητήθηκαν προτάσεις ένταξης της συγκεκριμένης μελέτης σε κάποιο πρόγραμμα του Υπουργείου για την χρηματοδότηση και υλοποίησή της.

Επίσης συζητήθηκε η κατασκευή δεύτερης λιμνοδεξαμενής στην Κουντούρα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε με την κυρία Βαγιωνάκη Βάλια τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κύριο Γεώργιο Δέδε.

Το θέμα που συζητήθηκε ήταν η εξέρευση τρόπων χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του δρόμου Παλαιόχωρα-Κουντούρα (ασφαλόστρωση, φωτισμός κλπ).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook