Χανιά | Συμβουλές για πεζοπόρους μετά την περιπέτεια των Τσέχων

χανιά-συμβουλές-για-πεζοπόρους-μετά-τ-72459

faraggiΜε αφορμή την περιπέτεια των δύο Τσέχων που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος όμως για μια ακόμα φορά κινητοποίησε τις Αρχές στα Χανιά, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης, τόνισε την ανάγκη οι ξένοι τουρίστες που επιχειρούν πεζοπορία στα βουνά της Κρήτης να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα αυτοπροστασίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ επισήμανε: «Πρέπει και στέλνω το μήνυμα οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων να ενημερώνουν τους πελάτες τους που επιχειρούν πεζοπορία ότι οφείλουν για την ασφάλειά τους να επικοινωνούν σε τακτά χρονικά διαστήματα μαζί τους και να τους ενημερώνουν για το πού βρίσκονται. Επίσης, να έχουν πάντα μαζί το κινητό τους τηλέφωνο, ικανή ποσότητα νερού και να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια».

Ο κ. Κουρουπάκης τόνισε ότι οι Αρχές κάνουν πάντα το καλύτερο δυνατό σε τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο, πολλές φορές όπως συνέβη και τώρα, λόγω κακής ενημέρωσης αναζητούν ανθρώπους σε άλλα σημεία από εκεί που βρίσκονται.

Το ζευγάρι των Τσέχων ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από το χωριό Επανοχώρι όπου διέμενε σε κατάλυμα της περιοχής για να διασχίσει το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και να φθάσει στη Σούγια, ωστόσο από ότι φαίνεται έχασε τον προσανατολισμό του.

Μέσω κινητού τηλεφώνου το ζευγάρι επικοινώνησε με συγγενικό του πρόσωπο στην Τσεχία που με την σειρά του λίγο μετά τα μεσάνυκτα ενημέρωσε την ιδιοκτήτρια του καταλύματος.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές, ωστόσο λόγω της ώρας ήταν αδύνατο να αρχίσει η επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο Τσέχων.

Έτσι, από νωρίς το πρωί στην ευρύτερη περιοχή άρχισαν έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί το ζευγάρι.

Περίπου τρεις ώρες αργότερα, οι Αρχές ενημερώθηκαν ότι οι Τσέχοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά σε άλλη περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook