Χανιά | Συγκινητική διαμαρτυρία στο Δαράτσο με αφορμή το αδέσποτο που δολοφονήθηκε

χανιά-συγκινητική-διαμαρτυρία-στο-δα-313021

Για το σκυλάκι που χτύπησε με το αυτοκίνητό του ασυνείδητος Χανιώτης (δες εδώ), έγινε το πρωί της Τρίτης διαμαρτυρία στο Δαράτσο, με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου Δαράτσου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Προέδρου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσας Βυσσίνου Μπομπολάκη σχετικά με την συγκινητική συγκέντρωση:

«Μία μεγάλη εμπειρία ζήσαμε όσοι παρευρεθήκαμε στη διαμαρτυρία στο Δαράτσο για την δολοφονία της Πιπίλας.

1Τον αλλιώτικο τόνο έδωσαν οι μαθητές του γυμνασίου Δαράτσου, που βρήκαν μικρό κουτάβι την Πιπίλα και τα 6 αδέρφια της και τα φρόντιζαν με κάθε τρόπο μαζί με ευαισθητοποιημένους κατοίκους της περιοχής και πιο πολύ από την Καμέλια..

Μίλησαν πολύ συγκινητικά, όλοι είχαμε την φωτογραφία της νεκρής Πιπίλας στο στήθος μας και μοιράσαμε υλικό, το οποίο θα δώσουν αύριο τα παιδιά στο σχολείο τους.

2Ήταν το παραμύθι του γερμανικού φιλοζωικού συλλόγου με την ιστορία ενός βαρελόσκυλου και του μικρό παιδιού που το φρόντιζε.

Επίσης δώσαμε τα φυλλάδια του Δήμου Χανίων Αγαπώ τα Ζώα, τα οποία δημιουργήσαμε εμείς με τον προηγούμενο Δήμο και τα οποία επίσης θα μοιραστούν στο γυμνάσιο Δαράτσου.
3Τα παιδιά μας ενημέρωσαν με κάθε λεπτομέρειες από την ημέρα που βρήκαν πεταμένα τα κουτάβια αυτά σχεδόν μόλις είχαν ανοίξει τα μάτια τους μέχρι και σήμερα αλλά και καυτηρίαζαν με το δικό τους τρόπο την εγκληματική ενέργεια της δολοφονίας της.

Στο τέλος κολλήσαμε τις αφίσες στην πλατεία γυρω γυρω και μια κόλλησαν τα παιδιά στο σχολείο τους.

Ήταν και αρκετοί ξένοι που διαμένουν στην περιοχή , που είχαν ενημερωθεί μέσα από το διαδίκτυο για την συμβολική μας διαμαρτυρία. Όλα ήταν υπέροχα και συγκινητικά. Κρίμα, που έγινε αυτό λόγω του θανάτου της Πιπίλας, αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού.

4Το πανό , με το σύνθημα » Σκύλος ήταν, δεν βαριέσαι – Η απάθεια είναι συνενοχή» το κρατούσαν οι μαθητές μαζί με την αφίσα του νεκρού ζώου.

Αξίζει να σημειώσουμε , για να καταρριφθεί κάθε προσπάθεια να παρουσιαστεί η δολοφονία ως ατύχημα με το πρόσχημα οτι ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι φιλόζωος!!!!!!! , οτι εγκατέλειψε το αιμόφυρτο σκυλί και έφυγε. παρά τις φωνές των δύο αυτοπτών μαρτύρων, την παρουσία των οποίων δεν είχε αντιληφθεί , όταν με δύναμη έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στην Πιπίλα που χαιρόταν αμέριμνη στην άκρη άκρη του δρόμου την λιακάδα.

Ήταν δε μόλις 8 μηνών.

Τα παιδιά σήμερα, τα αυθεντικά τους λόγια, η σχέση αγάπης και σεβασμού για τα ζώα μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για ένα καλύτερο κόσμο για ζώα και ανθρώπους.»

zarpanews,gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook