Χανιά | Στο Πράσινο Ταμείο η ανάπλαση στη Νέα Χώρα αντί για την Πλατεία Σούδας

χανιά-στο-πράσινο-ταμείο-η-ανάπλαση-στ-618066

Μέσω Πράσινου Ταμείου θα διεκδικήσει ο Δήμος Χανίων ποσό 525.000 ευρώ για το έργο ανάπλασης της ακτής Παπανικολή που είναι ήδη σε εξέλιξη από τον περασμένο μήνα. Πρόκειται για πρόγραμμα στο οποίο αρχικά είχε αποφασιστεί να ενταχθεί το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας Σούδας (ΕΔΩ) το οποίο όμως τελικά δεν πληροί τις προϋποθέσεις του προγράμματος, όπως τροποποιήθηκαν από το Ταμείο.

Συνεπώς, η Νέα Χώρα επελέγη, καθώς με τις νέες προϋποθέσεις μπορούν να ενταχθούν και συμβασιοποιημένα έργα όπως είναι η ανάπλαση της Νέας Χώρας, η οποία υλοποιείται με ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα πάντως με την δημοτική Αρχή, η ανάπλαση της πλατείας Σούδας με προϋπολογισμό περίπου 1,2 εκ ευρώ, έχει εγγραφεί κανονικά στον προϋπολογισμό του 2018 και θα προχωρήσει με ίδιους πόρους.

Το θέμα απασχόλησε την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με το σώμα να ψηφίζει την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης για ένταξη της πλατείας Σούδας και στη συνέχεια την υποβολή πρότασης για το έργο της Νέας Χώρας.

Σε ερωτήσεις της μειοψηφίας ως προς το γιατί συνέβη η αλλαγή αυτή, ο Δήμαρχος απάντησε πως μετά την υποβολή της πρότασης, το Πράσινο Ταμείο εξέδωσε οδηγία που διευκρίνιζε πως για τα έργα που θα ενταχθούν χρειάζεται τουλάχιστον 15ετης παραχώρηση στον Δήμο Χανίων, κάτι που από το Νομαρχιακό Λιμενικό Ταμείο δεν κατέστη εφικτό.

«Εμείς τα χρήματα θέλουμε να πάρουμε. Έχουμε τρεις αναπλάσεις σε εξέλιξη, μας ενδιαφέρει να εντάξουμε την μία. Επειδή είδα όλη αυτή την αναστάτωση, πήγα στον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου την περασμένη εβδομάδα και ξεκαθαρίσαμε το θέμα» τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

Η δημοπράτηση του έργου για την ανάπλαση της πλατείας, πρόκειται να προκηρυχθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2018.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook