Χανιά | Στον Δήμαρχο οι επιχειρηματίες της Νέας Χώρας: Ανησυχούν για την πορεία του έργου | Photos

χανιά-στον-δήμαρχο-οι-επιχειρηματίες-661633

Λύσεις, σε προβλήματα που ενδεχομένως δημιουργούσαν νέες εντάσεις μεταξύ του δήμου Χανίων και των καταστηματαρχών της Νέας Χώρας, προέκυψαν μετά την σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Χανίων, προκειμένου να υπάρξουν απαντήσεις με αφορμή το υπό εκτέλεση έργο στην Ακτή Παπανικολή.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής εμφανίστηκαν προβληματισμένοι, αφενός με την καθυστέρηση στις εργασίες ολοκλήρωσης του έργου, αλλά και στην τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Από την συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα, αλλά και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, προέκυψε σε ότι αφορά στο πρώτο θέμα, πως έπειτα και από συνάντηση με τον εργολάβο, σημειώθηκε επιτάχυνση των εργασιών, ενώ δόθηκε και η διαβεβαίωση πως η απαραίτητη τσιμεντοποίηση όπου αυτό απαιτείται θα έχει ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

Σε ότι αφορά το θέμα της τοποθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων, αρχικά η μελέτη προέβλεπε αυτό να γίνονταν στο χώρο μπροστά από το κάθε κατάστημα. Όμως όπως είπε ο κ. Βάμβουκας στην πορεία διαπιστώθηκε πως αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς ο χώρος του πεζοδρομίου δεν επαρκούσε, ενώ παράλληλα είχε μπει και μια όδευση τυφλών.

Έτσι από τους καταστηματάρχες διατυπώθηκε το αίτημα να υπάρξει η δυνατότητα στο βόρειο πεζοδρόμιο, για την τοποθέτηση μιας σειράς τραπεζοκαθισμάτων.

Ο κ. Βάμβουκας είπε πως ο δήμος δεν είναι αρνητικός σε αυτό το αίτημα, όμως, εφόσον αυτό συμβεί μετά και τις απαραίτητες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, να μην παρουσιαστούν φαινόμενα κατάληψης των πεζοδρομίων.

Από την πλευρά των καταστηματαρχών,  όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Νέας Χώρας κ. Παναγιώτης Κόρακας, υπάρχει ανησυχία για την πορεία εκτέλεσης του έργου, αν και όπως τονίσθηκε, από την πλευρά του δήμου δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις πως η διαδικασία θα επιταχυνθεί.

Σε ότι αφορά στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων ο κ. Κόρακας είπε πως το αίτημα του Συλλόγου των Καταστηματαρχών βρήκε ανταπόκριση από τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος από τον κ. Βάμβουκα έγινε έκκληση προς τους ιδιόκτητες των καταστημάτων της περιοχής για να δουν θετικά την ευκαιρία που υπάρχει, και να παραχωρήσουν εθελοντικά στον δήμο Χανίων ως κοινόχρηστο χώρο τα 4 μέτρα που βρίσκονται έξω από την ιδιοκτησία τους. Ο δήμαρχος Χανίων τόνισε πως κάτι τέτοιο θα είναι και για το δικό τους συμφέρον, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook