Χανιά | Σε τρεις μήνες έτοιμο το Περιφερειακό Ιατρείο στον Κουρνά

χανιά-σε-τρεις-μήνες-έτοιμο-το-περιφερ-301899

Κατοχυρώθηκε, μετά την ολοκλήρωση σύνταξης των σχετικών μελετών, με διαγωνισμό από την 7η ΥΠΕ Κρήτης ο ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευές και διαμορφώσεις χώρων για τη δημιουργία και λειτουργία του Π.Ι. Κουρνά, στο Δημοτικό κτήριο στη θέση Καβρός της κοινότητας Κουρνά του Δήμου Αποκορώνου Χανίων».

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού μετά την έκπτωση 25.099,60 €, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρείς μήνες και η χρηματοδότηση του γίνεται από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Στις νέες εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Ιατρείου προβλέπεται επίσης χώρος για την εγκατάσταση μελλοντικά, σταθμού του ΕΚΑΒ.

Το Περιφερειακού Ιατρείο Κουρνά υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Βάμου.

Η μεταστέγαση του, σε νέο σύγχρονο κτήριο πάνω στην Εθνική Οδό, αποτελεί έργο υψίστης σημασίας δεδομένου ότι στην Νέα Εθνική Οδό από τη Σούδα έως το Ρέθυμνο σημειώνεται παντελής έλλειψη ιατρικών υποδομών, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας  στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Γεωργιούπολης.

Μιας περιοχής με συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας, λόγω της τουριστικής της ανάπτυξης, αλλά και της επικινδυνότητας της Εθνικής Οδού και της μεγάλης παραλιακής της έκτασης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook