Χανιά | Πνιγήκαμε στην αφρικανική σκόνη… Δείτε που έφτασε η θερμοκρασία το Σάββατο!

χανιά-πνιγήκαμε-στην-αφρικανική-σκόν-535032

Αποπνικτικές συνθήκες επικράτησαν χθες σε όλο τον νομό Χανίων, όπου οι νότιοι άνεμοι και η μεταφορά μεγάλης ποσότητας αφρικανικής σκόνης, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου μίνι καύσωνα του καλοκαιριού.

Οι παραλίες στα πέριξ της πόλης αλλά και σε όλο το μήκος του βόρειου και του νότιου μετώπου «πλημμύρισαν» από κόσμο που μέχρι αργά το απόγευμα αναζητούσε λίγη δροσιά ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με φωτογραφίες Χανιωτών από τα καντράν των αυτοκινήτων τους με τις ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα και την καταγραφή που κάνει το meteo.gr, οι υψηλότερες θερμοκρασίες χθες Σάββατο, καταγράφηκαν στους Άγιους Πάντες Αποκορώνου και στα Χανιά (36.5C), στο Κέντρο Χανίων και στο Ανατολικό Ηράκλειο (36.4C), στον Πλατανιά Χανίων  (36.3C).

Ο καύσωνας θα επιμείνει και σήμερα Κυριακή, με την θερμοκρασία να έχει «σκαρφαλώσει» ήδη στους 30 βαθμούς στο κέντρο της πόλης, στις 9 το πρωί ενώ αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από αύριο Δευτέρα με σταδιακή επαναφορά της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και κατά τόπους βροχές προς τα μέσα της εβδομάδας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook