Χανιά | Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γίαννη Φίλη | Photos

χανιά-πλήθος-κόσμου-στην-παρουσίαση-τ-492833

Ανθρώπινες ιστορίες από την Αμαζονία ως την Ελλάδα, περιλαμβάνει το νέο βιβλίο του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννη Φίλη, «Ημέρες στο Οριέντε», το οποίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο κοινό των Χανίων, στην κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης.

20170201_191752«Ιστορίες κρατικής βίας, καταπίεσης από τις εταιρείες πετρελαίου, ιστορίες έρωτα, ιστορίες προσωπικές με το βασικό υπόστρωμα της ανθρώπινης κατάστασης. Αναφέρομαι σε πράγματα που έγιναν τελευταία στο Οριέντε, εκεί όπου οι εταιρείες πετρελαίου προσπαθούν να ξεριζώσουν τις φυλές των Ινδιάνων που δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό, για να πουν ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί και άρα μπορούμε να μπούμε εμείς μέσα να καταστρέψουμε το δάσος και να βρίσκουμε πετρέλαιο. Όλα αυτά όμως τελικά γυρίζουν μπούμεραγκ…» ανέφερε, μιλώντας στο zarpanews.gr πριν την έναρξη της παρουσίασης και συμπλήρωσε: «Κάποιες είναι πολύ τραγικές, κάποιες τις έχω ζήσει από πρώτο χέρι, κάποιες τις έχω ακούσει και κάποιες είναι μυθιστορηματικές»

20170201_191916Στη διάρκεια της παρουσίασης  την οποία έκανε ο ίδιος, ο κ. Φίλης, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από γενοκτονία που έγινε στην Αμαζονία το 2013, περίοδο στην οποία ο ίδιος βρέθηκε εκεί.

20170201_191802zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook