Χανιά | Πιέζουν οι δικηγόροι για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων

χανιά-πιέζουν-οι-δικηγόροι-για-αποσυμ-149244

dikastiria

Το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Δικαστήρια των Χανίων, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου, μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης -δια στόματος γενικού γραμματέα- για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Μετά από πολύωρη, «δημιουργική συζήτηση μεταξύ των μελών του Συλλόγου,  η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα «να εντείνει την προσπάθεια, μαζί με τους άλλους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, για την άμεση παραχώρηση των χώρων που είναι αναγκαίοι για την λειτουργία των Δικαστηρίων, οι οποίοι χώροι είναι συγκεκριμένοι και έχουν υποδειχθεί στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και στην Αστυνομική Διεύθυνση». Υπενθυμίζουμε ότι το πάγιο αυτό αίτημα δικηγόρων και δικαστικών λειτουργών, αφορά χώρους στον α’ όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αλλά και τον χώρο όπου στεγάζεται η ‘Ενωση Αστυνομικών στο νότιο τμήμα του Δικαστικού Μεγάρου.

__________ 1

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της συνέλευσης, εκτιμήθηκε η πρόθεση του Υπουργείου να συμπεριλάβει τα Χανιά στις 10 πόλεις όπου θα κατασκευαστούν νέα Δικαστικά Μέγαρα με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση, την οποία προφορικά είχε μεταφέρει στους δικηγόρους των Χανίων, ο γ.γ. του Υπουργείου, Νίκος Κανελλόπουλος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, ζητώντας από τους τοπικούς φορείς την εξεύρεση χώρου.

Πάνω σε αυτά, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα, «μαζί με άλλους φορείς των Χανίων, να αποφασισθεί ο ο οριστικός χώρος για την λειτουργία των δικαστηρίων, στο πλαίσιο του γενικού χωροταξικού σχεδιασμού».

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook