Χανιά | Πειράματα φυσικής για όλους στο Νεώριο Μόρο!

χανιά-πειράματα-φυσικής-για-όλους-στο-160776

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕπιστήμη για όλους σήμερα το πρωί στο νεώριο του Μόρο που μετατράπηκε σε εργαστήριο φυσικής για τις ανάγκες της εκδήλωσης «Η επιστήμη ανοίγει πανιά» δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και αλλοδαπούς να συμμετέχουν σε απλά πειράματα, υπό την καθοδήγηση ερευνητών του CERN!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η εκδήλωση, εντάσσεται στο τρίτο Διεθνές Συνέδριο “Νέα όρια στην Φυσική – New Frontiers in Physics, ICNFP 2014” που διεξάγεται από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) στο Κολυμπάρι.

Από το πρωί, δεκάδες παιδιά και μεγάλοι, είχα την ευκαιρία να “ανακαλύψουν τον επιστήμονα μέσα τους” υπό την καθοδήγηση επιστημόνων του CERN, του Εθνικού και Καποδιστριακου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου Κρήτης».

Παζλ, αντικείμενα κρυμμένα σε πηλό, ατσάλινοι βόλοι και άλλες δραστηριότητες, κέντρισαν το ενδιαφέρον και κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Στον ίδιο χώρο, απόψε το βράδυ στις 9, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Ηχώ από την Αρχή του Σύμπαντος» και ομιλητή τον διακεκριμένο Έλληνα επιστήμονα και καθηγητή Φυσικής Υψηλών Ενεργειών Δημήτρη Νανόπουλο.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook