Χανιά | Παρέμβαση των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στη συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου

χανιά-παρέμβαση-των-ιδιωτικών-υπαλλή-117072

idiotikoi-ypallhloi-xaniaΠαρέμβαση στη συνεδρίαση του εμπορικού συλλόγου για το άνοιγμα των καταστημάτων για την Κυριακή 28/12 /2014 πραγματοποίησε  το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων προκειμένου να κάνει σαφή τη θέση του «ότι με την απόφασή τους να ανοίξουν την Κυριακή 28/12 ενισχύουν την  κυριαρχία των μονοπωλίων στην αγορά και εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική.»

Σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου αναφέρονται τα παρακάτω:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες την Πέμπτη 11/12/2014 το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων με παρέμβασή του στη συνεδρίαση του εμπορικού συλλόγου για το άνοιγμα των καταστημάτων για την Κυριακή 28/12  έκανε σαφή τη θέση του στο Δ.Σ του εμπορικού συλλόγου ότι με την απόφασή τους να ανοίξουν την Κυριακή 28/12 ενισχύουν την  κυριαρχία των μονοπωλίων στην αγορά και εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική που δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα που μπαίνουν στα μαγαζιά τους. Οι πολυεθνικές στο κλάδο του εμπορίου, επιδιώκουν το βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούν να αντέξουν την αύξηση του λειτουργικού κόστους, την αύξηση των ωρών εργασίας τους και τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Βασικός στόχος αυτής της πολιτικής  είναι να καταργηθεί η αργία της Κυριακής λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 7 Κυριακές αλλά για όλες τις Κυριακές του χρόνου. Τα μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα στο εμπόριο έχουν κάνει κόλαση την ζωή του κάθε εργαζομένου, με την κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς.

• Θα φέρουν Δουλειά ήλιο με ήλιο, κάθε μέρα, οδηγούν στην βαρβαρότητα.

• Θα Διαλύσουν την εργατική λαϊκή οικογένεια.

• Θα Πλήξουν ακόμα περισσότερο την μητρότητα.

• Καταργούν το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο, ιδιαίτερα της νεολαίας και των γυναικών.

Κάναμε ξεκάθαρο ότι εμείς οι εργαζόμενοι μαζί με τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους έχουμε κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια  τις πολυεθνικές και την κυβερνητική πολιτική και γι αυτό χρειάζεται από κοινού να τους πολεμήσουμε.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.

Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την     εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .

Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.»

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook