Χανιά | «Πέφτουν οι υπογραφές» για το κληροδότημα Μαλινάκη

χανιά-πέφτουν-οι-υπογραφές-για-το-κλ-661620

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», προσκαλεί τους πολίτες την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 7 στην αίθουσα «Δημοσθένης Γαγάνης»  του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Χανίων στην παρουσίαση – συζήτηση με θέμα: «Ετήσιος δημόσιος απολογισμός και καθορισμός προτεραιοτήτων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Ο Άγιος Γεώργιος.».

Ο δημόσιος αυτός απολογισμός των πεπραγμένων της Διοίκησης του Γ.Ν. Χανίων πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα 17 χρόνια λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος και θα γίνει παρουσία του Υπουργού Υγείας  κ. Α. Ξανθού, του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη και της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ. στην αίθουσα «Δημοσθένης Γαγάνης»  του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Χανίων (Ε. Βενιζέλου 4, στον 4ο όροφο).

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα γίνει η υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση νέας πτέρυγας – επέκταση της ψυχιατρικής κλινικής στο Γ.Ν. Χανίων δια της διαθήκης του Γεωργίου Μαλινάκη, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής του Κληροδοτήματος Σεβασμιώτατο Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό, τον Διοικητή του Γ.Ν. Χανίων Μηνά Βουλγαρίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και την Υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Στεργίου – Παπανάτσιου.

ΕΔΩ: Ξεμπλοκάρει το κληροδότημα Μαλινάκη με νομοθετική ρύθμιση | 5 εκ. ευρώ για την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων

Ψυχιατρική κλινική «πρότυπο»

To κληροδότημα είναι ύψους 5 εκατ. ευρώ και θα διατεθεί για την επέκταση της ψυχιατρικής πτέρυγας του Νοσοκομείου Χανίων και για την κάλυψη, στη συνέχεια, των αναγκών της. Ήδη η σχετική μελέτη έχει ολοκληρωθεί ενώ τα σχέδια υπάρχουν και έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες.

Ο κ. Βουλγαρίδης έκανε λόγο για μία κλινική που θα αποτελεί πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα και θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες της περιοχής όχι μόνο σε χώρο αλλά και σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο κ. Δαμασκηνός μίλησε για μια «τελευταία προσπάθεια ώστε να ξεπεραστούν οι νομικές αγκυλώσεις και το κληροδότημα να προχωρήσει» ώστε, όπως προσέθεσε να σταματήσει και η επιτροπή να γίνεται στόχος άδικης κριτικής για τις καθυστερήσεις.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | «Πέφτουν οι υπογραφές» για το κληροδότημα Μαλινάκη

  1. Εχουμε μπολικα κληροδοτηματα που εχουν παγωσει ή εχουν εξαφανιστει!!!!Παραδειγμα;;;

    Το κληροδοτημα εκινου του ερμου του Σφακιανου που αφησε το σπιτι του στο δημο γαι να μενουν ΤΖΑΜΠΑ οι δασκαλοι των Σφακιων;;;;;;Επι κυριου Πολακη δημαρχου νομιζω εγινε η παραχωρηση;;;Μηπως υπαρχεικανς ορος που λεει οτι αν δεν διατεθει σε ευλογο χρονικο διαστημα παει πισω στους κληρονομνους του γερακου;;;(Αλλο που δεν θελανε…)

    Ποσοι ξερουν οτι το κτίριο γωνια στο κεντρο των χανιων Τζανακακη το διοροφο νεοκλασικο που ειχανε παλια καταληψη και τωρα δεν εχει παραθυρα και πορτες δοθηκε στο Πολυτεχνειο με τον ορο να σπουδαζουν ΤΖΑΜΠΑ δυο χανιωτες φοιτητεςτο χρονο με αναλογη υποτροοφια;;;;Το Πολυτεχνειο προφασιζομενο ότι δεν βγαζει εσοδα απο τη χρηση του χτιριου εδω και καποια χρονια δεν εχει δωσει φραγκο!!!!Ε να το δωσετε πισω κυριοι σε καποιον που ξερει να το εκμεταλευτει!!!(Τυχαινει να ξερω προσωπικα έναν απο τους τελευταιους που πηρε αυτη την υποτροφια)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook